ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – Παρέμβαση στις εισόδους του εμπορικού λιμένα Θεσσαλονίκης

Παρά την έντονη αστυνομική παρουσία, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στις εισόδους του εμπορικού λιμένα Θεσσαλονίκης, ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε κόμβο διέλευσης δυνάμεων και εξοπλισμού των ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη και ενόψει της άφιξης ενός ακόμα μεταγωγικού πλοίου του ΝΑΤΟ.

Αντίστοιχη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και από συντρόφους/ συντρόφισσες της Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Από την Τρίτη 16 Μάη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται τα μεταγωγικά «ENDURANCE» και «ARC INTEGRITY», τα οποία μεταφέρουν από και προς τις ΗΠΑ πολεμικό εξοπλισμό στις δυνάμεις που αναπτύσσει το ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

Το δεύτερο πλοίο αναμένεται να δέσει και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη 18 Μάη, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα μετέφερε, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανικός στρατός, 60 οχήματα μάχης «Bradley» στη Γερμανία με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, στον Βόλο και τη Σούδα:

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΜΒΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

[modula id=”2214″]