Ανταπόκριση από τις πορείες για το καπιταλιστικό/ιμπεριαλιστικό έγκλημα στα ανοιχτά της Πύλου

Eνημέρωση: Στην πορεία της Αθήνας, για μια ακόμη φορά, οι δυνάμεις καταστολής σε μια προσπάθεια διάλυσης της μαζικής κινητοποίησης, επιτέθηκαν 2 φορές (Σταδίου και Σύνταγμα) με κρότου λάμψης, χημικά, κυνηγητό και συλλήψεις στον κόσμο της πορείας. Προχώρησαν σε σύλληψεις 21 ατόμων. Μάλιστα, οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στους 19 απο αυτούς είναι κακουργηματικού περιεχομένου, ενώ για τους 2 από αυτούς είναι πλημελληματικού.

Από τις σημερινές μαζικές διαδηλώσεις ενάντια σε ένα ακόμα καπιταλιστικό/ ιμπεριαλιστικό έγκλημα:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

“Οι μεταναστευτικές ροές (sic), οι οποίες δημιουργούνται από αυτήν την πολιτική επιλογή του “ανεπτυγμένου κόσμου”, προσκρούουν στα στρατικoποιημένα σύνορα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και συγκεκριμένα για τη χώρα μας, στον φράχτη στον Έβρο, τους πυροβολισμούς στα σύνορα, τις βίαιες συλλήψεις, τις μακροχρόνιες κρατήσεις σε άθλιες συνθήκες σε ειδικά κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αρνήσεις παροχής ασύλου και τις επαναπροωθήσεις σε χώρες όπου οι ζωές των πρόσφυγων κινδυνεύουν, τα παράνομα (και διεθνώς αναγνωρισμένα και καταδικαστέα) “pushbacks” στα θαλάσσια σύνορα, τις επιθέσεις-σκόπιμες βυθίσεις πλωτών μέσων με πρόσφυγες μαζί με την άρνηση βοήθειας-διάσωσης σε ναυαγούς τέτοιων περιστατικών.

Η σημερινή τραγωδία είναι μια ακόμη κυνική παραδοχή ότι στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στην ιμπεριαλιστική εξάπλωση, η ανθρώπινη ζωή είναι πλήρως αναλώσιμη.

Η μάχη για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την παύση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μας βρίσκει δίπλα στους φτωχούς, στους κατατρεγμένους, στους βαθιά πληττόμενους αυτού του κόσμου”.

[modula id=”2495″]