ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Απεργία για την Τρίτη 30 Μάη προκήρυξε το σωματείο σιδηροδρομικών καταγγέλοντας πως το “πάμε κι όπου βγει” συνεχίζει να αποτελεί κανόνα για τα δρομολόγια των τρένων στη χώρα, ακόμα και μετά το καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των μηχανοδηγών Κ. Γενιδούνιας, κατήγγειλε πως έλαβαν ενημέρωση ότι θα υπάρχει μονή γραμμή στο τμήμα Λάρισα- Πλατύ, επειδή δεν υπάρχει κλειδούχος. Μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση επικαλέστηκε «βραχυκύκλωμα» που «αποκαταστάθηκε».

«Δηλαδή θα κινούμαστε σε μονή γραμμή 130 χιλιομέτρων, γιατί ο σταθμός Λιτοχώρου -που εργάζεται- δεν έχει κλειδούχο. Αν δεν ντρέπεται & η ντροπή ποιος ντρέπεται ; Μονή γραμμή Λάρισα -Πλατύ γιατί έγινε ένα “βραχυκύκλωμα”. Μετά τα χυδαία ψέματα τους- και αυτό το σημερινό ολοκληρώνει την κοροϊδία – , ζητάνε από εμάς, να τους πιστέψουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η υποστελέχωση και η πλημμελής συντήρηση των υποδομών, απότοκα της στρατηγικής υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, συνεχίζουν να αποτελούν καθημερινότητα, με το κεφάλαιο και το κράτος του να επιμένουν να παίζουν καθημερινά κορώνα-γράμματα με τη ζωή εργαζομένων και επιβατών.

Η απεργία των σιδηροδρομικών, 9 ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές, να γίνει η αφορμή για να βρεθούμε, όποια κι αν είναι η αστική κυβέρνηση που θα έχουμε απέναντί μας, ξανά στους δρόμους:

Εκεί που κερδίζονται οι μικρές και οι μεγάλες κατακτήσεις.

Εκεί που οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν το πάνω χέρι.