ΕΕ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΦΡΑΧΤΕΣ -PUSHBACKS – ΝΑΥΑΓΙΑ

18 ΙΟΥΝΗ.

Πορεία προς τα γραφεία Λιμενικού & Frontex Κυριακή 18/6 με συγκέντρωση στις 4.30μμ στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά.

Το πολύνεκρο έγκλημα ΕΕ – Ελληνικού κράτους στο οποίο ήταν στοιβαγμένοι μέχρι και 750 μετανάστες από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, βυθίστηκε, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς, και μέχρι στιγμής μόνο 104 διασωθέντες. Δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλο ένα τυχαίο περιστατικό, μια κακή στιγμή, έναν λάθος υπολογισμό-χειρισμό. Είναι ακόμη ένα δραματικό περιστατικό στο πλαισίου ενός άτυπου-ακήρυχτου πολέμου στα σύνορα της Ε.Ε. όπου για χρόνια χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πεθαίνουν προσπαθώντας με κάθε τρόπο να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος κυνηγώντας το όνειρο για μια αξιοπρεπή, ασφαλή ζωή μακριά από τη φτώχεια, τον πόλεμο και κάθε είδους διωγμό που υφίστανται στην πατρίδα τους.

Η FRONTEX: ο συνοριοφύλακας της ΕΕ

Η Frontex ως ευρωπαϊκός οργανισμός συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής ευθύνεται για τους χιλιάδες θανάτους μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα της ΕΕ, για τις επαναπροωθήσεις, αλλά και για την τεχνολογική κατάρτιση / χρηματοδότηση νέων ερευνητικών που παρέχουν τεχνογνωσία για τον εντοπισμό μεταναστών στα σύνορα με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως, για παράδειγμα, με την χρήση τεχνολογιών AI. Ενδεικτικά, στην ίδια κατεύθυνση είναι και ορισμένα ερευνητικά του ΕΜΠ για εντοπισμό μεταναστών στα σύνορα με τίτλους ANDROMEDA, RANGER, PREVISION, INGENIUS κ.α. Η FRONTEX αποτελεί επιχειρησιακό βραχίονα της ΕΕ. Με απλά λόγια, η ΕΕ διατάζει, η FRONTEX εκτελεί.

Ντόμινο ψεμάτων και αντιφάσεων του ίδιου του Λιμενικού Σώματος

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που οι επίσημες θέσεις που μέχρι χθες υποστήριζε το ελληνικό κράτος για το ναυάγιο της Πύλου, άλλαξαν ραγδαία χθες. Το Λιμενικό Σώμα, με επίσημη ανακοίνωση του, το μεσημέρι της Παρασκευής 16/6, άλλαξε μια σημαντική πτυχή του αφηγήματος του, εξηγώντας πως λίγες ώρες πριν το ναυάγιο, παράκτιο περιπολικό προσέγγισε το αλιευτικό και έριξε ένα μικρό σχοινί για να “διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων”. Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής, το Λιμενικό Σώμα επισήμως επέμενε πως σκάφος του δεν πλησίασε ποτέ κοντά στο αλιευτικό, αλλά παρέμενε σε απόσταση και παρατηρούσε διακριτικά, καθώς ο καπετάνιος του αλιευτικού αρνήθηκε την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας. Προφανώς, οι αντιφάσεις αυτές γεννούν βάσιμες υποψίες για τον ενεργό ρόλο του λιμενικού στην μαζική δολοφονία εκατοντάδων μεταναστ(ρι)ών.

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Οι συνθήκες που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν προκληθεί από τις αμέτρητες, στρατιωτικές και μη, επεμβάσεις του ιμπεριαλιστικού ευρωατλαντικού άξονα, του ΝΑΤΟ, στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Ζώνη του Σαχέλ είναι μερικά παραδείγματα στον μακρύ κατάλογο χώρων που αιματοκυλίστηκαν για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του Δυτικού Ιμπεριαλισμού εις βάρος των ντόπιων πληθυσμών. Οι μεταναστευτικές ροές (sic), οι οποίες δημιουργούνται από αυτήν την πολιτική επιλογή του “ανεπτυγμένου κόσμου”, προσκρούουν στα στρατικoποιημένα σύνορα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και συγκεκριμένα για τη χώρα μας, στον φράχτη στον Έβρο, τους πυροβολισμούς στα σύνορα, τις βίαιες συλλήψεις, τις μακροχρόνιες κρατήσεις σε άθλιες συνθήκες σε ειδικά κέντρα κράτησης-στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αρνήσεις παροχής ασύλου και τις επαναπροωθήσεις σε χώρες όπου οι ζωές των πρόσφυγων κινδυνεύουν, τα παράνομα (και διεθνώς αναγνωρισμένα και καταδικαστέα) “pushbacks” στα θαλάσσια σύνορα, τις επιθέσεις-σκόπιμες βυθίσεις πλωτών μέσων με πρόσφυγες μαζί με την άρνηση βοήθειας-διάσωσης σε ναυαγούς τέτοιων περιστατικών.

ΕΕ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΦΡΑΧΤΕΣ -PUSHBACKS – ΝΑΥΑΓΙΑ

Στηρίζουμε την πορεία που καλείται με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στα Pushbacks και την συνοριακή βία την Κυριακή 18/6 με συγκέντρωση στις 4.30μμ στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά με κατεύθυνση τα γραφεία λιμενικού και Frontex.

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση