ΕΚΤΑΚΤΟ – Κάλεσμα του Συνδικάτου Επιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχουπαλλήλων Ν. Αττικής

“Συνάδελφοι όλοι σήμερα στις 12:00 μ.μ έξω απο το εργοστάσιο του Βενέτη στην Λυκόβρυση (Αγίας Παρασκευής 9) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, φορείς, τον καθένα να φωνάξουμε να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφισσας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία. Τα μέτωπα σε κάθε εργασιακό χώρο αυξάνονται, θα είμαστε εκεί κι όπου το απαιτούν οι ανάγκες”.

Υπενθυμίζουμε πως με την απειλή «αν εσύ είσαι του ΚΚΕ, εγώ είμαι της Χρυσής Αυγής» ο φασίστας διευθυντής του καταστήματος «Βενέτης» στο Ν. Ηράκλειο απέλυσε εργαζόμενη, λόγω της συμμετοχής της στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και 16 Μαρτίου, συμπληρώνοντας πως «η δικιά του πλευρά δεν έχει όρια…».

Η εργαζόμενη στην καταγγελία της αναφέρει:

«Στις 7 Μάρτη δήλωσα στον διευθυντή μου ότι θα απεργήσω. Δεν μου απάντησε απολύτως τίποτα από κοντά, με πήρε τηλέφωνο μετά από κάνα μισάωρο και μου δήλωσε μπράβο που θα απεργήσω και ότι σύμφωνα με οδηγίες του λογιστή το μόνο που χρειάζεται από εμένα είναι μια υπεύθυνη δήλωση ότι απεργώ και δεν έχω επομένως καμία απαίτηση από το κατάστημα για εκείνη την ημέρα. Μέσω gον.gr μου είπε ότι θα την έκανα. Μίλησα με το Συνδικάτο και με προέτρεψαν να μη το κάνω.

Τη Δευτέρα 13 Μάρτη δήλωσα πάλι στον διευθυντή μου ότι θα απεργήσω και χωρίς να μου πει, κάτι με πήρε στο κατάστημα μετά από λίγο και μου είπε ότι δε θα μπορεί πια να με εξυπηρετεί σε σχέση με ότι έχω ζητήσει για το πρόγραμμα (είχα ζητήσει 3 μέρες να δουλεύω πρωί λόγω σχολής) και να αλλάξω κάπως τις ώρες της σχολής αν θέλω, και αν μου αρέσει αυτή η δουλειά όπως του είχα πει στην προηγούμενη επικοινωνία μας. Επίσης από εκείνη την ημέρα σε κάθε βάρδια, κάθε υπεύθυνος έβαζε κυρίως εμένα σε όλες τις καθαριότητες. Την Παρασκευή 17 Μάρτη, επειδή θεώρησε ότι τον ειρωνεύτηκα, ο διευθυντής με απείλησε λέγοντας μου ότι δεν φέρει ευθύνη η εταιρία αν εκείνος τρελαθεί, ότι δε θέλω να τον γνωρίσω προσωπικά και πως αν εγώ είμαι του ΚΚΕ, εκείνος είναι της Χρυσής Αυγής και η δική του πλευρά δεν έχει όρια οπότε να κόψω τις μαγκιές. Στις 21/3 απολύθηκα με συνοπτικές διαδικασίες».