ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Την ετήσια έκθεση-κόλαφο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα παρουσίασε το State Department των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά, και μάλιστα από τα επίσημα θεσμικά όργανα της μεγαλύτερης δολοφονικής δύναμης του πλανήτη, την τρομοκρατία, τη βία και τη φίμωση που έχει επιβληθεί στον τόπο από την διεφθαρμένη κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ.

Στις 43 σελίδες της έκθεσης, παρουσιάζεται ένα δεσποτικό καθεστώς καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αιχμή την κρατική βαρβαρότητα της αστυνομικής βίας, των βασανισμών μεταναστών, των άθλιων συνθηκών στις φυλακές, των παρακολουθήσεων και της φίμωσης/ ελέγχου των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρεται στην απαγόρευση του «συνέρχεσθαι» και τους βασανισμούς διαδηλωτών κατά την σύλληψη τους, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στις βίαιες «επαναπροωθήσεις» πού έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί από ΜΚΟ, στις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και κλοπές των μεταναστών στα σύνορα από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και στις άθλιες συνθήκες ζωής στα «κέντρα κράτησης».

Σε σχέση με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, η έκθεση υπογραμμίζει την απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση σε κρατούμενους “αφημένους να τρέμουν σε υπερπλήρεις και εντελώς ακατάλληλες συνθήκες”, ενώ σχετικά με τις ελλείψεις, αναφέρονται ο συνωστισμός, οι ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Τέλος, σε σχέση με την ελευθερία του τύπου, η έκθεση επιβεβαιώνει την διαπλοκή και τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ από την κυβέρνηση, αναφέροντας την «μη διαφανή κατανομή της κρατικής διαφήμισης στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και την πολιτική επιρροή στον διορισμό μελών του διοικητικού συμβουλίου των μέσων ενημέρωσης δημόσιας υπηρεσίας».

Ταυτόχρονα, σε σχέση με την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, υπογραμμίζονται οι περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης που προκύπτουν από τον νέο νόμο για τις «ψευδείς ειδήσεις», αλλά και οι απειλές και οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων.