ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ

❗Ορδές γιγαντιαίων μεταγωγικών αμερικανικών πλοίων για άλλη μια φορά στο λιμάνι τη Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή 14 Μαΐου έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το αμερικανικό μεταγωγικό «ENDURANCE» χωρητικότητας 48.000 DTW, το οποίο ξεκίνησε από το Jaksonvile των ΗΠΑ στις 12 Απρίλη με κατεύθυνση τα λιμάνια της Ρίγας στη Λετονία και του Έσμπιεργκ της Δανίας, πριν κατευθυνθεί για την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο μεταγωγικό πρόκειται να ξεφορτώσει αμερικανονατοϊκό στρατιωτικό υλικό, το οποίο θα προωθηθεί μέσω σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου προς τις Βαλτικές και βαλκανικές χώρες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι και το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό ARC INTEGRITY, χωρητικότητας 30.000 DTW, που ήδη πλέει από το Τσάρλστον των ΗΠΑ προς το λιμάνι του Μπαρ στο Μαυροβούνιο, το οποίο επίσης έχει προγραμματιστεί να δέσει και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τη Πέμπτη 18 Μάη. Το ARC Integrity τον Απρίλη μετέφερε, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανικός στρατός 60 οχήματα μάχης «Bradley» στη Γερμανία με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Και τα δύο μεταγωγικά επισκέπτονται για πολλοστή φορά το λιμάνι της πόλης. Συγκεκριμένα, το ARC Endurance έχει ελλιμενιστεί συνολικά τρεις φορές μέσα στον τελευταίο έναν χρόνο, φορτώνοντας και ξεφορτώνοντας στρατιωτικό πολεμικό εξοπλισμό που προωθείται προς την κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Οι πολεμικές αφίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την αυξημένη κινητικότητα των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή, με φόντο τις πολεμικές ασκήσεις-πρόβες πολέμου “Atlantic Resolve 2023” και “Defender Europe 2023” που θα λάβουν χώρα σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Προπομπός των εφοδιοπομπών που ήρθαν και έπονται ήταν το οχηματαγωγό Liberty Pride που ελλιμενίστηκε στην αρχές το μήνα μεταφέροντας στρατιωτικά πολεμοφόδια που θα τροφοδοτήσουν τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες σε Μαύρη Θάλασσα και ΝΑ Ευρώπη.

Η μεταφορά του πολεμικού εξοπλισμού πραγματοποιείται με συνδυασμένες μεταφορές πλοίο – τρένο – οδικό δίκτυο, στα πλαίσια της κυκλικής εναλλαγή/ rotation στρατιωτικού εξοπλισμού και μέσων για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η πόλη της Αλεξανδρούπολης για άλλη μια φορά παίζει κομβικό ρόλο για την υλοποίηση των πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ με φόντο τον ιμπεριαλιστικό πολεμο στην Ουκρανία, ως πέρασμα και πολεμικό προγεφύρωμα.

Η αυξανόμενη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πολεμο στην Ουκρανία μέσα από την μετατροπή ολόκληρων πόλεων σε νατοϊκά πολεμικά ορμητήρια και ολόκληρης της επικρατείας σε απέραντη νατοϊκή βάση, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, που πρόκειται να ταΐσουν με το αίμα τους τις πολεμικές μηχανές των ιμπεριαλιστών.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ