Ενημέρωση από την αντιπολεμική εκδήλωση του ”Διαρκή Αγώνα”

Ενημέρωση από την αντιπολεμική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου στον πολιτικό χώρο του ”Διαρκή Αγώνα” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη βάση των κοινών διαπιστώσεων περί οπισθοχώρησης του αντιπολεμικού κινήματος, αναγκαιότητας για τη δημιουργία κοινών τόπων ζύμωσης και διαλόγου μεταξύ των κινηματικών δυνάμεων, αλλά και άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών κινήθηκαν οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με έναν ζωντανό διάλογο, πλήθος τοποθετήσεων και γόνιμες διαφωνίες, αναδείχθηκαν οι προσεγγίσεις γύρω από τον χαρακτήρα του πολέμου και τα καθήκοντα που προκύπτουν για την τάξη μας, επιχειρώντας τελικά να βρούμε τα σημεία σύνδεσης μεταξύ των απόψεων που κατατέθηκαν, με στόχο την από κοινού διοργάνωση των αναγκαίων αντιπολεμικών δράσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η κοινή εκτίμηση περί κλιμάκωσης του πολέμου, κινδύνου έναρξης ενός Γ’ παγκοσμίου πολέμου, αλλά κυρίως του ρόλου της Ελλάδας μέσα σε αυτόν, προσδιόρισε και το καθήκον να αναμετρηθούμε με το δικό μας ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, δηλαδή εντός μιας ετοιμοπόλεμης, Νατοϊκής χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση για αντιπολεμική/αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην πόλη του Βόλου στις 13/5, όπου έχουν εγκατασταθεί, εκπαιδεύονται και εφορμούν Νατοϊκές δυνάμεις, έγινε αποδεκτή από το σύνολο των συμμετεχόντων.

Ευχαριστούμε τους συντρόφους/ισσες και τις ομάδες/συλλογικότητες για την παρουσία τους και την πολύτιμη συμβολή τους στην εκδήλωση, θεωρώντας πως παρά τις όποιες συμφωνίες ή διαφωνίες, ο συντροφικός διάλογος και η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη μεταξύ των κινηματικών δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο για την διερεύνηση της απαιτούμενης αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής στρατηγικής της εποχής μας.

Η εισήγηση της εκδήλωσης εδώ :