Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

Σε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση προχώρησαν χθες το βράδυ οι κατοχικές ισραηλινές δυνάμεις, όταν κατά τη διάρκεια προσευχής εισέβαλλαν στο τέμενος Αλ Ακσα της Ιερουσαλήμ, ξυλοκοπώντας, τραυματίζοντας και συλλαμβάνοντας εκατοντάδες παλαιστίνιους.

Η χθεσινοβραδινή επίθεση αποτελεί τμήμα της εξελισσόμενης «στρατηγικής εκκαθάρισης» των Παλαιστινίων, με το κράτος –δολοφόνο του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες να προχωρά σε αλλεπάλληλα πογκρόμ κατά παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, σε εκτελέσεις αγωνιστών αλλά και απλών κατοίκων (88 νεκροί από τις αρχές του 2023) , σε μαζικές συλλήψεις , αλλά και σε αναβάθμιση του «αντιτρομοκρατικού» νομικού οπλοστασίου του κατά της αντίστασης.

Η ισραηλινή κατοχική αστυνομία δήλωσε πως από την χθεσινή της επιχείρηση στο Αλ Ακσα συνελλήφθησαν 350 παλαιστίνιοι και άλλοι 13 τραυματίστηκαν.

Ως δίκαιη απάντηση, η παλαιστινιακή αντίσταση εξαπέλυσε 9 ρουκέτες από την λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, με τον κατοχικό στρατό να ανταποδίδει εξαπολύοντας αεροπορική επίθεση εναντίον δομών της Χαμάς, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφέρονται νεκροί.

Η διεθνής εκκωφαντική σιωπή που επικρατεί μπροστά στην εξελισσόμενη σφαγή των παλαιστίνιων, τόσο από την πλευρά των διεθνών θεσμικών οργάνων όσο κυρίως από την πλευρά του αντιιμπεριαλιστικού-διεθνιστικού κινήματος, αυτή τη στιγμή, δεν αποτελεί μονάχα δείγμα πολιτικής/οργανωτικής αδυναμίας αλλά και συναυτουργίας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών κατάδειξης και καταδίκης των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους, αλλά και έμπρακτης αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση που ανασυντάσσεται και αγωνίζεται μόνη της απέναντι στην συντριπτική υπεροπλία του κατοχικού εχθρού και των διεθνών συμμάχων του, όπως είναι και το ελληνικό κράτος, δεν αποτελεί μια γενικόλογη ανάγκη αλλά πρωτεύον ταξικό/διεθνιστικό καθήκον.