ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΑΚΜΠΑ 15 ΜΑΗ 2023

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 18.00

Στην ισραηλινή IAI το 90,91% της Intracom Defense (IDE)

«Έπεσαν οι υπογραφές» στο πλαίσιο της DEFEA 2023.

Η DEFEA 2023 είναι η 2η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens και πραγματοποιήθηκε 9-11 Μαΐου 2023 στην Αθήνα όπου ελληνικές και διεθνείς εταιρείες παρουσιάζουν αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρα και εθνικής ασφάλειας. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ, Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, από την εταιρεία Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA AE.

Στο πλαίσιο της DEFEA, πραγματοποιήθηκε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 90,91% της Intracom Defense (IDE), θυγατρικής του ομίλου Intracom Holdings, στην ισραηλινή IAI (Israel Aerospace Industries Ltd), την Τρίτη 9/5/2023, με την αξία της συναλλαγής να ανέρχεται στο ύψος των 60 εκατ. ευρώ.

Η IDE ειδικεύεται στην παραγωγή εκτοξευτών και υποσυστημάτων βλημάτων, χερσαίων και θαλάσσιων τακτικών επικοινωνιών, υβριδικών ενεργειακών συστημάτων κ.α. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στις χώρες του ΝΑΤΟ.

Το ισραηλινό κεφάλαιο και συγκεκριμένα και η IAI διατηρεί εκτεταμένες συνεργασίες σε χώρες της Ευρώπης, και παρέχει προηγμένα, λειτουργικά και επιχειρησιακά δοκιμασμένα συστήματα σε θάλασσα, αέρα και διάστημα.

«Η εξαγορά της IDE θα ενισχύσει και θα διευρύνει τη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στις χώρες του ΝΑΤΟ και θα βοηθήσει στην προώθηση ποικιλίας λύσεων που διαθέτει η εταιρεία, λύσεων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των τελικών χρηστών και είναι πλήρως προσαρμοσμένες για τα μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος και CEO της Intracom Holdings, Σωκράτης Κόκκαλης, δήλωσε πως «Είμαστε υπερήφανοι που σήμερα συμμετέχουμε στην ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας άμυνας και εν γένει στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ».