ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΣΕΠΟΛΙΑ – ΑΤΤΙΚΗ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Την Τρίτη 16/5 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στις γειτονιές αυτές, σβήσιμο φασιστικών συμβόλων, κατέβασμα εθνικιστικού / νεοφιλελεύθερου αστικού προεκλογικού υλικού (ΝΔ, Βελόπουλου), αλλά και αναγραφή συνθημάτων.

Η διεκδίκηση χώρου μέσα στο δημόσιο πεδίο από τους φασίστες – εθνικιστές του Βελόπουλου, με στόχο μια εκλογική αποτύπωση, αλλά και η επανεμφάνιση μιας σειράς άλλων φασιστικών – νεοναζιστικών μορφωμάτων, με αποκορύφωμα την πρόσφατη επίθεση με μαχαίρι σε άνθρωπο στο Ν. Ηράκλειο[1] κάνουν ξεκάθαρο πως υπάρχει ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης του αντιφασιστικού κινήματος. Έχουμε ανάγκη, συμφέρον και χρέος να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς.

Παράλληλα, μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, όπως και άλλων κομμάτων (επίδοξων διαχειριστών του πολιτικού σκηνικού της επόμενης τετραετίας) αυτήν την περίοδο βγαίνουν και διεκδικούν επαφή με τον λαό και την κοινωνία, μέσα από προεκλογικές φιέστες, στον δρόμο, σε μαγαζιά, σε δημοσίους χώρους. Προεκλογικές φιέστες στον απόηχο της κρατικής δολοφονίας 57 συνανθρώπων μας και τον ενορχηστρωμένο πολιτικό σχεδιασμό συγκάλυψης των ευθυνών του πολιτικού προσωπικού και των υπευθύνων της εταιρείας για το ξεπούλημα και την εγκατάλειψη μιας δημόσιας δομής μεταφοράς που οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην τραγωδία των Τεμπών, στην απαξίωση της ίδια της ζωής στον βωμό της διαφθοράς και του κέρδους.

Η λαϊκή μνήμη δεν θα διαγράψει την ύβρι που διαπράττουν όσοι μιλούν σήμερα περιχαρείς για ανάκαμψη εκλογικών ποσοστών αναφερόμενοι στην περίοδο μετά τα Τέμπη, όσοι μιλούσαν για “θυσίες” προ 2 μηνών, αλλά και όσοι τολμούσαν και τολμούν να αποκρύπτουν την συνολική πορεία υποβάθμισης, τεμαχισμού, ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ που πέρασε από τα χέρια μπλε, πράσινων και ροζ κυβερνητικών σχηματισμών τα τελευταία χρόνια. Την ύβρι που διέπραξε πριν λίγες μέρες και ο πρώην υπουργός μεταφορών ο οποίος πραγματοποιούσε αμέριμνος την προεκλογική του περιοδεία σε χωριά και μικρότερους δήμους του Νομού Σερρών, ενώ χιλιάδες διαδήλωναν για τους νεκρούς τους, κάτω από το πολιτικό του γραφείο.

Την ύβρι που διέπραξε ο Μητσοτάκης, όταν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απεργία των σιδηροδρομικών και τη μήνυση των συγγενών των θυμάτων κατά παντός υπευθύνου, είπε χαρακτηριστικά: “Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές”.

Λαθεύουν όσοι παίζουν τα ρέστα τους στη λήθη και σαρκάζουν τη λαϊκή νοημοσύνη.

Λάθος κάνουν όμως και όσοι, από απογοήτευση, πιστεύουν ότι αυτή θα είναι εν τέλει η κατάληξη ενός γεγονότος που γέννησε την πιο μαζική, και από τα κάτω προερχόμενη, απεργία της τελευταίας δεκαετίας, ενός γεγονότος που άφησε ένα συλλογικό τραύμα το οποίο ακόμα δεν έχει επουλωθεί.

Εμείς είμαστε σίγουροι πως “τίποτα δε θα ξεχαστεί”. Όπως σίγουροι είμαστε για το ότι “η εκδίκηση για τους νεκρούς μας θα έρθει μόνο μέσα από την οργάνωση των ζωντανών”.

Κι αυτό που εμείς λέμε και ξαναλέμε θα έρθει να γίνει πράξη και μέσω της Απεργίας στις 30/5, που προκήρυξε το σωματείο σιδηροδρομικών καταγγέλλοντας πως το “πάμε κι όπου βγει” συνεχίζει να αποτελεί κανόνα για τα δρομολόγια των τρένων στη χώρα, ακόμα και μετά το καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών. Αυτή η απεργία θα πρέπει να αποτελέσει σταθμό της ταξικής πάλης, 9 ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές, να γίνει η αφορμή για να βρεθούμε μαζικά, μαχητικά και οργανωμένα, όποια κι αν είναι η αστική κυβέρνηση που θα έχουμε απέναντί μας, ξανά στους δρόμους.

Κάθε αστική κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διαχείριση από τις 22 Μαΐου θα συνεχίσει ακριβώς στο ίδιο μονοπάτι της πολεμοκάπηλης κυβερνητικής πολιτικής, της επιθετικής πολεμικής ρητορικής απέναντι στην Τουρκία, της άνευ προηγουμένου εξοπλιστικής χρηματοδότησης και της ενεργής εμπλοκής της χώρας στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Μια εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους η οποία εναρμονίζεται απόλυτα με τις υποδείξεις των αμερικανικών κέντρων εξουσίας και υπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ευρωατλαντικού άξονα (ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ) στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Επιδιώξεις οι οποίες στρατιωτικοποιούν και μετατρέπουν τη χώρα σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση, στο ανατολικό σύνορο της συμμαχίας όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κυνηγώντας το όνειρο μιας αξιοπρεπούς ζωής, πεθαίνουν κυνικά στο όνομα της εθνικής ασφάλειας.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που εμείς βιώνουμε την φτωχοποίηση, την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, την εργασιακή ανασφάλεια και τη διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την ίδια στιγμή που φαίνεται ξεκάθαρα ότι είμαστε αναλώσιμοι για το καπιταλιστικό κέρδος και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ανάχωμα στους κρατικούς σχεδιασμούς και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας μπορεί να αποτελέσει μόνο η μαχητική συγκρότηση της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, της εργατικής τάξης, μέσα στους εργασιακούς χώρους, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, με ένα ισχυρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και τους μηχανισμούς του, ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στον πόλεμο.

ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ – ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 30/5

ΚΑΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση