Τι δουλειά έχει ο Υπ. Εξ. του Ισραήλ στην Αθήνα;

Ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν, επισκέφτηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών άλλης κυβέρνησης στην Ελλάδα, μετά την ορκωμοσία της νέας ελληνικής κυβέρνησης, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προτεραιότητες του ελληνικού κράτους.

Τον περασμένο μήνα, υπενθυμίζεται πως ο Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων του Ισραήλ, ο Αντιναύαρχος David Saar Salama, βρέθηκε στο Πεντάγωνο και συγκεκριμένα στο ΓΕΕΘΑ, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση για να συζητήσουν για “τις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή”.

Η στενή Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ εμβαθύνεται συνεχώς με δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης, οι οποίες ενισχύονται, τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για το 2023.

Αυτές οι συναντήσεις δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε αδιάφορες, αλλά είναι η ουσιαστική εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Το ελληνικό κράτος επιδεικνύει την απόλυτη στήριξή του στον εν εξελίξει πόλεμο κατά των Παλαιστινίων, μέσω των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και συμφωνιών με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Μέσα από τις κοινές αμυντικές ασκήσεις, την κοινή πολιτική και την κοινή γεωπολιτική κατεύθυνση, το ελληνικό κράτος και η ελληνική αστική τάξη επιχειρεί την όλο και μεγαλύτερη συνεργασία και την ακόμα περισσότερη πρόσδεσή του με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Οι τελευταίες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε συνδυασμό με τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ – Ελλάδα – Κύπρου – Ισραήλ θέτουν το ελληνικό κράτος συνένοχο στις χρόνιες εγκληματικές πολιτικές που καταστρατηγούν την ελευθερία του Παλαιστινιακού λαού.

Παρά, όμως, τις δολοφονικές επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό και παρά τα πρόσφατα πογκρόμ από 200 Ισραηλινούς εποίκους, που έδρασαν ως παρακρατικός μηχανισμός, ως τσιράκια του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, στα τέλη του περασμένου μήνα, οι Παλαιστίνιοι δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα, δεν τρομοκρατούνται. Το σύνθημα «οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι και αυτό η Παλαιστίνη πολύ καλά το ξέρει» συμπυκνώνει τη θέληση τους για νίκη της Αντίστασης και την στράτευσή τους στον ανυποχώρητο αγώνα και στη αντιμπεριαλιστική πάλη. Ο αγώνας τους επομένως ήταν, είναι και θα είναι ασταμάτητος. Μέχρι την τελική νίκη.

Γι’ αυτό, η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης οφείλει να είναι δεδομένη, υπενθυμίζοντας πως “ο δικός μας εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα”, βρίσκεται στις πρεσβείες – γιάφκες των σιωνιστών, των Αμερικανών, στις βάσεις του ΝΑΤΟ, στις στρατιωτικές ασκήσεις, στα γραφεία της ΕΕ, στην ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό.

Γι΄ αυτό και σήμερα, η θέση μας είναι δίπλα τους. Η θέση μας είναι στον δρόμο:

▪️Αθήνα: 18:30 Ισραηλινή Πρεσβεία

▪️Θεσσαλονίκη: 19:00 Αμερικανικό προξενείο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.