Τι δουλειά είχε ο Ισραηλινός αρχηγός του Ναυτικού στην Αθήνα;

Ο Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων του Ισραήλ Αντιναύαρχος David Saar Salama, βρέθηκε στο Πεντάγωνο και συγκεκριμένα στο ΓΕΕΘΑ, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση.

Στη συνάντηση που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή.

Η στενή Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ, όπως ήδη γνωρίζουμε, εμβαθύνεται συνεχώς με δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης, οι οποίες ενισχύονται, τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για το 2023.

Στην συζήτηση των 2 αρχηγών αναφέρθηκε επίσης και η ναυτική άσκηση «NOBLE DINA 2023» που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ επεσήμανε την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με την υπογραφή του Κοινού Σχεδίου Δράσης, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των Ναυτικών Δυνάμεων σε διμερές πλαίσιo.

Αυτές οι συναντήσεις δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε αδιάφορες, αλλά είναι η ουσιαστική εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να ενισχύσουμε την αντιμπεριαλιστική πάλη και να υπενθυμίζουμε διαρκώς πως το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθονται άμεσα ή έμμεσα στον λαό της Παλαιστίνης.

Όπως, άλλωστε, γράφαμε και στο κάλεσμα στη συγκέντρωση για τα 75 χρόνια από τη Νάκμπα, ως Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση στις 15 ΜΑΗ:

“[…]Το ελληνικό κράτος από την άλλη επιδεικνύει την απόλυτη στήριξή του στην εν εξελίξει εθνοκάθαρση των παλαιστινίων, μέσω των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και συμφωνιών με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Μέσα από τις κοινές αμυντικές ασκήσεις, την κοινή πολιτική και την κοινή γεωπολιτική κατεύθυνση, το ελληνικό κράτος και η ελληνική αστική τάξη επιχειρεί την όλο και μεγαλύτερη συνεργασία και την ακόμα περισσότερη πρόσδεσή του με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Οι τελευταίες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε συνδυασμό με τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ – Ελλάδα – Κύπρου – Ισραήλ θέτουν το ελληνικό κράτος συνένοχο στις χρόνιες εγκληματικές πολιτικές που καταστρατηγούν την ελευθερία ενός λαού[…]”