Ανταπόκριση από τις σημερινές διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν και σήμερα τους δρόμους των πόλεων για να εκφράσουν την οργή για τις δολοφονικές ευθύνες του κράτους, των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων, της καπιταλιστικής κερδοφορίας για το έγκλημα που συνέβη στα Τέμπτη την προηγούμενη εβδομάδα.

Η μαζική ταξική και λαϊκή οργή που εκδηλώνεται πολύμορφα από την προηγούμενη Τετάρτη στους δρόμους αλλά και στο σύνολο της καθημερινότητας, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές και στα σχολεία, στα γήπεδα συνεχίζει να εξαπλώνεται με αμείωτη ένταση.

Απέναντί της συναντά την αστική προπαγάνδα που αναπαράγουν τα ΜΜΕ, αλλά και την κρατική καταστολή που σήμερα και για ακόμα μία φορά χτύπησε άγρια τη μεγαλειώδη διαδήλωση της Αθήνας με ξυλοδαρμούς και δακρυγόνα.

Όμως η επιμονή του κόσμου να παραμείνει στο δρόμο, η μαχητικότητα και η αλληλεγγύη που κυριάρχησαν απέναντι στις διαρκείς επιθέσεις των μπάτσων και τους σοβαρούς τραυματισμούς, ήταν μόνο η αρχή μίας νέας σελίδας που ανοίγει αυτές τις ημέρες για τους αγώνες αυτού του τόπου.

Ο φόβος έχει αλλάξει πλέον στρατόπεδο, ο αγωνιζόμενος λαός έδειξε και σήμερα πως μπορεί και θέλει να αγωνιστεί, πως μπορεί και θέλει να νικήσει.

Η ταχεία πολιτικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που δεν είναι διατεθειμένοι να γυρίσουν στα σπίτια τους, φέρνει μπροστά μας τα επίδικα της όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής των μαζικών φορέων, των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητών και των μαθητριών στην αντίσταση, της συνέχειας του αγώνα μέσω της κήρυξης γενικής απεργίας, της όλο και πιο συγκροτημένης οργάνωσης της αυτοάμυνας του λαού και των διαδηλώσεών του.

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ

[modula id=”1204″]