Για την εργατική κινητοποίηση έξω από την επιχείρηση «Τζαμάικα» [Θεσσαλονίκη]

150 περίπου μέλη εργατικών σωματείων της πόλης συμμετείχαν στην εργατική κινητοποίηση έξω από την επιχείρηση «Τζαμάικα» στη Βασιλίσσης Ολγας στην Θεσσαλονίκη.

Τη συγκέντρωση κάλεσε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απρίλη, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής ως απάντηση στις απειλές, τους τραμπουκισμούς, τις βιαιοπραγίες του ιδιοκτήτη του καταστήματος απέναντι σε συναδέλφισσες που διεκδίκησαν δεδουλευμένα.

Συγκεκριμένα τρεις πρώην εργαζόμενοι του καταστήματος “Τζαμάικα” κατήγγειλαν την εργοδοσία του καταστήματος για χρωστούμενα δεδουλευμένα πάνω από 2000 ευρώ στον καθένα, (δώρα, επιδόματα, υπερωρίες και προσαυξήσεις) και ημιασφάλιση. Μέλη του ΣΕΤΕΠΕ προχώρησαν σε δια ζώσης επικοινωνία με την εργοδοσία και γνωστοποίηση της καταγγελίας των εργαζομένων.

Όπως καταγγέλλει το ΣΕΤΕΠΕ το περασμένο Σάββατο, “η εργοδοσία απάντησε με πρωτοφανή επιθετικότητα, απειλώντας σωματικά μία εκ των συναδελφισσών και, όταν συναδέλφισσα και μέλος της Διοίκησης του ΣΕΤΕΠΕ μπήκε στη μέση για να τον σταματήσει, έφτασε στο σημείο να την πιάσει από το λαιμό και να τη σύρει στη γωνία, τραμπουκίζοντας της για να την εκφοβίσει. Η χυδαιότητα δεν είχε όρια αφού συνέχισε δείχνοντας με το δάχτυλο τις συναδέλφισσες που διεκδικούν τα χρήματα τους και απειλώντας τες με εκφράσεις τύπου “εσύ θα πεθάνεις”.

Εμείς, όταν μιλάει η οργανωμένη και ενωμένη εργατική τάξη, ακούμε και δεν έχουμε να συμπληρώσουμε κάτι που να μην πλεονάζει:

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ!

Βίντεο με δηλώσεις των εργαζομένων από το 902: