Για την 9η Μάη

«Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από ό,τι μπορεί ποτέ να πληρώσει»

Ε.Χέμινγουει

Η 9η Μάη δεν ανήκει στην ΕΕ, στον ιστορικό αναθεωρητισμό της που διαγράφει τη συμβολή της ΕΣΣΔ στην εξάλειψη του ναζισμού, στην εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού που προωθεί. Στην ΕΕ που ποινικοποιεί την πολιτική και κομμουνιστική δράση και στήνει αγάλματα σε τάγματα των SS, αλλά και στα καλέσματά της για “την ειρήνη, την ενότητα, τη συνεργασία στην Ευρώπη”. Στα καλέσματα που είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργαζομένων που χύνεται για τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ναυαρχίδων της απέναντι στους, εντός κι εκτός των συνόρων της, υπό εκμετάλλευση και επιτροπεία λαούς και τόπους.

Η 9η Μάη δεν ανήκει στον Ζελένσκι, το πιόνι της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που τόλμησε να την επικαλεστεί την ίδια στιγμή που αιματοκυλά τον λαό του για τα συμφέροντα του δυτικού ιμπεριαλισμού, στηριζόμενος από νεοναζιστικά τάγματα εφόδου.

Η 9η Μάη δεν ανήκει ούτε στον Πούτιν, τη ρώσικη αστική τάξη και τη Βάγκνερ που έχει φτάσει μέχρι και την Αφρική, που συναγωνίζονται τους αντιπάλους τους στο ποιός θα είναι μεγαλύτερος αντικομμουνιστής.

Η 9η Μάη θα ανήκει για πάντα στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου και θα τους υπενθυμίζει πως είναι ο κόκκινος στρατός και ο σοβιετικός λαός, όπως και οι λαοί της ευρώπης που αντιστάθηκαν, που έκαναν σαμποτάζ και απεργίες, που έστησαν νικηφόρα αντάρτικα όπως στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία, που διέλυσαν τον ναζισμό και τον φασισμό.

Το “Ποτέ Ξανά” της εποχής μας συνεπάγεται την ταξική και λαϊκή οργάνωση, την πάλη, την άμεση ρήξη με τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ, με τα νεοναζιστικά αποπαίδια τους, με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά, θρέφει και χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και ανάλογα με τα συμφέροντά του, τον φασισμό.