Για τη δολοφονική συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ

Η ανακοίνωση αγοράς των ισραηλινών αντιαρματικών πυραύλων «Spike», την ίδια στιγμή που η σφαγή των παλαιστίνιων συνεχίζεται, αναδεικνύει , για άλλη μια φορά, την στρατηγική δολοφονική συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Την αγορά των πυραύλων «Spike» αξίας 370 εκατ. ευρώ, ακολούθησε η πανηγυρική δήλωση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant, σύμφωνα με τον οποίο ” η συμφωνία υπογραμμίζει περαιτέρω την ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ και των αμυντικών μας εγκαταστάσεων, καθώς και την αμοιβαία δέσμευσή μας για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας”.

Την ίδια στιγμή, το παλαιστινιακό υπουργείο υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο ενός 15χρονου μετά από επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων Ακαμπάτ Τζάμπερ, ενώ χθες, χιλιάδες ισραηλινοί εθνικιστές πραγματοποίησαν διαδήλωση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη απαιτώντας την επέκταση των εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Συγκεκριμένα, η ένοπλη και υπό την προστασία του στρατού διαδήλωση μίσους των ισραηλινών, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς και του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, πραγματοποιήθηκε με αίτημα την επανεγκατάσταση των εποίκων στην περιοχή Εβιατάρ της Δυτικής Όχθης.

Οι παλαιστίνιοι κάτοικοι των γύρω χωριών, συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις, ως ελάχιστη απάντηση στη φασιστική διαδήλωση των εποίκων ισραηλινών, με αποτέλεσμα 22 παλαιστίνιοι να τραυματιστούν και άλλοι 200 να χρειαστούν τις πρώτες βοήθειες λόγω των δακρυγόνων.