Για τη συμφωνία αγοράς και κατασκευής νέων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στο πλαίσιο της πολεμικής συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας

Σε μια εύθραυστη ισορροπία πυρηνικού τρόμου οδηγείται ολοταχώς ο πλανήτης, στο φόντο της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και των νέων πολιτικοστρατιωτικών συμμαχιών που προετοιμάζουν τον γενικευμένο πόλεμο.

Στο πλαίσιο της πολεμικής συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας (AUKUS), συμφωνήθηκε η αγορά και η κατασκευή νέων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων που θα «εποπτεύουν» τον Ινδικό και Ειρηνικό ωκεανό με στόχο την στρατιωτική ανάσχεση της Κίνας.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ευθεία απειλή πυρηνικού πολέμου, μεταφέροντας στρατιωτικές δυνάμεις υψηλής τεχνολογίας στον «ζωτικό χώρο « της Κίνας και καθιστώντας την Ασία ως το διαφιλονικούμενο επίκεντρο της παγκόσμιας κυριαρχίας.

Η συμφωνία για πυρηνική περικύκλωση του Ινδικού και Ειρηνικού ωκεανού, αφορά ένα πρόγραμμα αγοράς πολεμικών υποβρυχίων αξίας 245 δισ. δολαρίων μέχρι το 2055, με τις ΗΠΑ, για πρώτη φορά εδώ και 65 χρόνια, να μοιράζονται τα μυστικά της πυρηνικής τους τεχνολογίας για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου υποβρυχίου, του SSN-AUKUS, που θα κατασκευάζεται σε Αυστραλία και Βρετανία με αμερικανική τεχνογνωσία.

Την ίδια στιγμή, η Ταιβάν, ως εμπορικό και στρατιωτικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ στην «αυλή» της Κίνας, ανακοίνωσε την αγορά αμερικανικών πυραύλων αξίας 619 εκατ. δολαρίων, με το αμερικανικό πεντάγωνο να δηλώνει πως «η αγορά αυτή θα ενισχύσει τη δυνατότητα της Ταϊβάν να εγγυάται την υπεράσπιση του εναερίου χώρου της, την περιφερειακή ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ».