Δεύτερη ανακοίνωση από τους γονείς του Serge

“Ο Serge βρίσκεται σε κώμα εδώ και 10 ημέρες, μετά τη χειροβομβίδα που δέχτηκε την 25η Μαρτίου στη Sainte-Soline στη διαδήλωση κατά των δεξαμενών άρδρευσης. Η πρόγνωσή του εξακολουθεί να είναι ανησυχητική.

Εμείς και η σύντροφός του ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους (συντρόφους, συγγενείς και ανώνυμους) που έδειξαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους προς το πρόσωπό του.

Ευχαριστούμε τους δεκάδες χιλιάδες συντρόφους που μίλησαν στους δρόμους, μπροστά στις νομαρχίες και αλλού την Πέμπτη 30 Μαρτίου ενάντια στην αστυνομική τάξη που εγκαθιδρύθηκε στη Γαλλία.

Ευχαριστούμε όλους εκείνους που βοήθησαν τους τραυματίες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ή που κατέθεσαν τη μαρτυρία τους για την καταστολή στη Sainte-Soline, ιδιαίτερα σε σχέση με τον Mickaël και τον Serge.

Τέλος, ευχαριστούμε την ιατρική ομάδα που βρίσκεται στο πλευρό τους βοήθωντάς τους να παλέψουν για να μείνουν ζωντανοί.

Ο Serge παλεύει για τη ζωή με εκείνη τη δύναμη που εναποθέτει στον αγώνα ενάντια σε μια κοινωνική τάξη πραγμάτων, της οποίας μοναδικός σκοπός είναι η διατήρηση της σιδηράς πυγμής της αστικής τάξης πάνω στους εκμεταλλευόμενους.

Ας σταθούμε αλληλέγγυοι με όλα όσα ο Darmanin θέλει να εξαλείψει, να διαλύσει, να περιστείλει, να ακρωτηριάσει: από το κίνημα για τις συντάξεις μέχρι τις επιτροπές κατά της καταστολής, από τις μελλοντικές ZAD μέχρι το κίνημα των μπλοκαρισμάτων. Η τρομοκρατία και η βία είναι καθημερινά στο πλευρό του κράτους και όχι στο πλευρό εκείνων που διαδηλώνουν απορρίπτοντας μιας καταστροφικής τάξης πραγμάτων.

Οι γονείς του Serge

4 Απριλίου 2023

Σας ευχαριστούμε για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση της ανακοίνωσης αυτής.”