Ενημέρωση από την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία της WOLT

Σήμερα, 4η μέρα απεργίας, εκατοντάδες απεργοί διανομείς συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της WOLT, απαιτώντας να συναντηθούν με την διοίκηση της εταιρίας.

Σε έντονο κλίμα αποδοκιμασίας καταγγέλθηκε η άρνηση της διοίκησης να συναντηθεί με την επιτροπή των απεργών, παραθέτοντας μια δικιά της λίστα ονομάτων.

Η διοίκηση επιχείρησε να επιβάλει τα πρόσωπα με τα οποία θα δεχόταν να συνομιλήσει, αποκλείοντας τον εκπρόσωπο του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Γ. Στεφανάκη.

Την ίδια στιγμή, στα μεγάφωνα έγιναν δημόσιες καταγγελίες μεταναστών απεργών ότι δέχονται απειλητικά μηνύματα από τους “εργολάβους” να γυρίσουν στην δουλεία, διαφορετικά θα τους κλείσουν την εφαρμογή και θα χάσουν τη δουλεία τους.

Η ταξική ενότητα των απεργών δεν άφησε κανένα περιθώριο οπισθοχώρησης μπροστά στην επιχειρούμενη τρομοκρατία και τις απειλές της εταιρίας και των “εργολάβων”, με τα μηνύματα αλληλεγγύης των εργαζόμενων της WOLT από Γερμανία και Γεωργία να δίνουν το στίγμα του διεθνιστικού-ταξικού αγώνα και να καταχειροκροτούνται.

Μετά την άρνηση της εταιρίας να δεσμευτεί για την εκπλήρωση των αιτημάτων τους, οι απεργοί δεν υποχωρούν και καλούν την Πέμπτη σε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τη συνέχεια του αγώνα τους.