ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιών συνεχίζουν να κατακαιν μεγάλες εκτάσεις σε όλη τη χώρα με τη κατάσταση σε ορισμένες περιπτώσεις να παραμένει κρίσιμη όπως τα μέτωπα στα Μέγαρα και στο Λουτράκι λόγω σημαντικών αναζωπυρώσεων.

Στις περιοχές από όπου περνάει η πυρκαγιά αφήνει πίσω εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, αυτοκίνητα, δασικές εκτάσεις και αγροτικές περιοχές μαζί με ένα βαρύ φόρο σε ζωές ζώων. Αυτή είναι και η εικόνα που επικρατεί στη Μάνδρα όπου νωρίτερα το πρωί βρέθηκαν σύντροφοι και συντρόφισσες του Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση .

Αντίστοιχα, στα Δερβενοχώρια και στη Νέα Πέραμο, όπου μικτά κλιμάκια με μέλη του Διαρκούς Αγώνα και της εργατικής ομάδας Τ-34 συνέδραμαν στο έργο της πυρόσβεσης μαζί με τους ελάχιστους πυροσβέστες, τα μέτωπα έχουν ελεγχθεί.

Η ολιγωρία του κράτους εντοπίζεται εκεί: στους ελάχιστους πυροσβέστες, τους κάθε λογής μπάτσους που δεν μπορούν να συνδράμουν στην κατάσβεση, και η επένδυση στην πολιτική της καταστολής και της διαφύλαξης των καπιταλιστικών κερδών συνοψίζεται στην αργοκίνητη αύρα της ΕΛΑΣ που επιστρατεύθηκε για να συνεισφέρει στο έργο της πυρόσβεσης.

Εκτενέστερη ενημέρωση θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες

Από την πρώτη γραμμή της μάχης με τις φωτιές και την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες και στις πληγείσες, μέχρι την οργάνωση της ταξικής και πολιτικής πάλης για άμεσες αποζημιώσεις, για προστασία του χαρακτήρα των πυρόπληκτων περιοχών, δασικών και γεωργικών εκτάσεων, για ενίσχυση της δασοπυρόσβεσης αλλά και συνολικά για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική κερδοφορία και στο μέλλον που επιφυλάσσει τόσο στους ανθρώπους όσο και στο περιβάλλον:

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

[modula id=”3047″]