ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ – ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΔΩ

Ακόμα ένας νεκρός από σφαίρα μπάτσου. Αυτή τη φορά, ένας 20χρονος Σύριος μετανάστης έπεσε νεκρός από πισώπλατα αστυνομικά πυρά μετά από καταδίωξη, ενώ έτρεχε να ξεφύγει από τους διώκτες του.

Ένα ακόμη τραγικό γεγονός το οποίο δεν μπορεί παρά να μας φέρει στο νου την πρόσφατη κρατική δολοφονία στη Γαλλία, όπου ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ από σφαίρες αστυνομικών, πυροδότησε μια μαζική εξέγερση του υποβαθμισμένου πληθυσμού των προαστίων των γαλλικών πόλεων.

Τα καθεστωτικά -καλοταϊσμένα με κρατικό χρήμα- ΜΜΕ ήδη έχουν αρχίσει να αναπαράγουν τις κλασικές ρητορικές. “Σεσημασμένος αλλοδαπος”, “προσπάθησε να διεμβολίσει αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια ελέγχου”, στην προσπάθεια τους να συγκαλύψουν την φασιστική – ρατσιστική εν ψυχρώ δολοφονία ενός άοπλου μετανάστη.

Ακόμα μια δολοφονία έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο δολοφονιών των ανθρώπων της τάξης μας.

Από το καπιταλιστικό έγκλημα ανοιχτά της Πύλου με το λιμενικό, το ελληνικό κράτος, την FRONTEX και την ΕΕ να ευθύνονται αποκλειστικά για την δολοφονία εκατοντάδων μεταναστών μέχρι τα εργατικά ατυχηματα και τις εν ψυχρώ δολοφονίες από μπάτσους, αποδεικνύεται περίτρανα το καθεστώς ατιμωρησίας που υπάρχει. Ένα ολόκληρο σύστημα συγκάλυψης, προστασίας κ επιβράβευσης για τους δολοφόνους.

Δεν ξεχνάμε πως ο τότε Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ, μετα τη δολοφονία του Σαμπάνη, είχε επισκεφτεί τους 7 δολοφόνους αστυνομικούς στο κρατητήριο μεταφέροντας τους την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης. Στήριξη η οποία μεταφράστηκε στην ουσιαστική αθώωση τους με την σκανδαλώδη επιστροφή στα καθήκοντα τους.

Αναδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, η σαπίλα του συστήματος και της αστικής δικαιοσύνης. Αν είσαι ο Λιγνάδης, ο Κορκονέας, οι δολοφόνοι του Ζακ, βιαστής με κολλητιλίκια με Νεοδημοκράτες θα τη βγάλεις λάδι, αν είσαι φτωχός, κατατρεγμένος, μετανάστης, Ρομά ή αναρχικός, το μόνο που έχεις να περιμένεις είναι η εξάντληση της σκληρότητας της θεσμικής και εκτελεστικής εξουσίας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ