Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών – Ούτε κόμβος μεταφοράς όπλων/ Ούτε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Στο στρατόπεδο «Σχη (ΠΖ) Ιωάννη Παπακυριαζή» στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης βρίσκονται εδώ και λίγες εβδομάδες δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1, που έφυγαν από τα νησιά του Αιγαίου για να μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Τα τεθωρακισμένα επέβλεψε μάλιστα ο ίδιος ο πρόξενος της Ουκρανίας στην πόλη έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η δεύτερη παρτίδα τεθωρακισμένων με την οποία η Ελλάδα συμβάλλει στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Ενδεικτικό στοιχείο του βαθμού εμπλοκής της Ελλάδας στο σφαγείο των ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία είναι η στρατιωτική και οικονομική δαπάνη της προς στήριξη της Ουκρανίας και των επιδιώξεων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που αγγίζει το 0,4% του ΑΕΠ της με τα στοιχεία να αφορούν την περίοδο Φεβρουαρίου-Νοεμβρίου του 2022.

Μετά τη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, τα λιμάνια και τα σιδηροδρομικά δίκτυα της χώρας έχουν, ουσιαστικά, επιταχθεί από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, με τη χώρα να αποτελεί ορμητήριο πολέμου αλλά και κόμβο διέλευσης χιλιάδων στρατιωτών αλλά και εξοπλισμού που μεταφέρονται στην ανατολική Ευρώπη.

Την ίδια ώρα και ενώ μεγάλο μέρος του λαού ζει μέσα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας που συμπληρώνεται από ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις πρώτης κατοικίας, ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, πρωτοφανή καταστολή, η ντόπια αστική τάξη εξοπλίζεται ως τα δόντια λαδώνοντας τα γρανάζια των πολεμικών βιομηχανιών ΗΠΑ και Γαλλίας και κατασπαταλά δισεκατομμύρια ευρώ σε νέους πολεμικούς εξοπλισμούς, ενώ εκπαιδεύει στα πλαίσια οδηγιών και προγραμμάτων της ΕΕ και στελέχη των Ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στο έδαφός της.

Είναι ταξικό και διεθνιστικό καθήκον να μην επιτρέψουμε την μετατροπή των πόλεων που ζούμε, εργαζόμαστε, αγωνιζόμαστε σε κόμβους διέλευσης και ορμητήρια για τα σφαγεία των ιμπεριαλιστών, να πάρουμε και να στηρίξουμε αντιπολεμικές πρωτοβουλίες όπως αυτή που αφορά την διοργάνωση διαδήλωσης στην πόλη του Βόλου το Σάββατο 13 Μαΐου.

Είναι ταξικό και διεθνιστικό καθήκον να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που σήμερα εκδηλώνεται στην Ουκρανία αλλά και να παλέψουμε ενάντια στο “δικό” μας στρατόπεδο, στην ελληνική αστική τάξη, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Την Τετάρτη 12 Απριλίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο στρατόπεδο που έχουν συγκεντρωθεί τα τεθωρακισμένα που η Ελλάδα θα στείλει στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά και στις γύρω περιοχές έτσι ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία τόσο για την τυχοδιωκτική και πολεμοκάπηλη στάση της ελληνικής αστικής τάξης που συμβάλει στο αιματοκύλισμα των λαών της ανατολικής Ευρώπης, όσο και για τους κινδύνους που εγκυμονεί μία τέτοια απόφαση για τις ζωές μας στα – προς το παρόν – “ασφαλή” μετόπισθεν.

Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας!

Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών – Ούτε κόμβος μεταφοράς όπλων/ Ούτε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Να επανεκκινήσουμε τον αντιμιλιταριστικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα!