Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση σε συναυλία των “Στίχοιμα” ενόψει της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Πριν από περίπου δυόμιση χρόνια ο Βασίλης Μάγγος βασανίστηκε βάναυσα από αστυνομικούς όλων των ειδών στο Βόλο έξω από τα δικαστήρια αλλά και μέσα στο αστυνομικό τμήμα μετά από μια πορεία ενάντια στη καύση σκουπιδιών, με αποτέλεσμα ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του να οδηγηθεί στο θάνατο.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των βασανιστών του στα δικαστήρια του Βόλου.

Θεωρούμε πως είναι χρέος των νέων που αυτές τις μέρες συρρέουν κατά χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, να δώσουν το παρόν στα δικαστήρια για να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη του Βασίλη και για να διεκδικήσουμε έστω την ελάχιστη τιμωρία απέναντι στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

Είναι χρέος μας να τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους νεκρούς που μετράμε απέναντι στα κέρδη των αφεντικών και των εταιριών, που πλουτίζουν κυριολεκτικά με το αίμα και τον πόνο μας.

Είναι χρέος μας γιατί έχουμε καταλάβει πλέον πως οι απέναντι μας είναι ρουφιάνοι και πως για να μείνουμε όρθιοι και για να διατηρήσουμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, αυτοί, τα αφεντικά, οι ένστολοι μπράβοι τους και οι έμμισθοι πολιτικοί υπάλληλοι τους πρέπει να πέσουν.

Είναι χρέος μας να σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες μαζί με εκείνους και εκείνες που ονειρεύονται να κάψουν τη Βαστίλλη μαζί με όσα αυτή συμβολίζει, την καταπίεση, την εκμετάλλευση, τη βία. Τη δολοφονική βία των αστυνομικών, τη βία των ταγμάτων εφόδου σαν εκείνα που σκότωσαν τον Παύλο και τον Σεχζάτ, τη βία των πνιγμών και των επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο, τη βία των προμελετημένων εγκλημάτων που τα αφεντικά ονομάζουν ατυχήματα.

Αυτές τις μέρες λοιπόν που βρισκόμαστε στους δρόμους, είναι οι μέρες που σκεφτόμαστε εμάς, το συμφέρον το δικό μας και των διπλανών μας, το συμφέρον της τάξης μας και την νέας γενιάς της.

Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βία, να μετατρέψουμε την οργή σε οργάνωση και να φτιάξουμε έναν κόσμο που μας αξίζει και μας αρμόζει, έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, έναν κόσμο στο μπόι των ανθρώπων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 15/3

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση