Κάλεσμα στήριξης στον Παλαιστινιακό λαό

🔴Αθήνα: 18:30 Ισραηλινή Πρεσβεία

⚫️Θεσσαλονίκη: 19:00 Αμερικανικό προξενείο.

«Κάτω από ερπύστριες όλη η ζωή μου, η Παλαιστίνη αιμορραγεί. Άδεια τα χέρια μου αίμα ποτίσανε, σφιχτές γροθιές που το φόβο λυγίσανε. Πέτρα και ατσάλι το σώμα μου χτίσανε, για ζωή πολεμώ».

Νέο μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων σημειώνεται από το απόγευμα της Δευτέρας στη Δυτική Όχθη. Οι σιωνιστικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, σκοτώνοντας μέχρι στιγμής 12 Παλαιστίνιους, 4 εξ αυτών παιδιά, και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 και εκτοπίζοντας περισσότερους από 3000 παλαιστίνιους από τα σπίτια τους. Στην ισραηλινή αυτή επίθεση, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισβολές στην Δυτική Όχθη εδώ και 20 χρόνια, συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη του στρατού ενώ χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τανκς, μπουλντόζες κ.α. Επιπλεόν, έχει κοπεί εντελώς η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες πως ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρα.

Όπως δήλωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις πρόκειται για μια επίθεση «εκκαθάρισης» της περιοχής από τους «τρομοκράτες», με τον Νετανιάχου να δηλώνει πως αν χρειαστεί θα ακουλουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις αυτού του είδους . Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος, σταθερός σύμμαχος μιας σειράς δολοφονικών καθεστώτων, δήλωσε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια.

Με τη χτεσινή επίθεση να διαδέχεται τις προηγούμενες, φαίνεται να ανοίγεται ένας νέος κύκλος επιθέσεων και διωγμών κατά των Παλαιστινίων. Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, από την αρχή του χρόνου εξάλλου έχει δείξει τις επιθετικές προθέσεις του σκοτώνοντας, τραυματίζοντας και φυλακίζοντας δεκάδες αγωνιστές και άμαχους Παλαιστίνιους.

Η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και κινήσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό είναι αναγκαία. Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στη λαίλαπα του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

[modula id=”2775″]