Καλέσματα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και δίψας του αναρχικού κρατουμένου Γιάννη Μιχαηλίδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση | Στηρίζουμε τα καλέσματα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και δίψας του αναρχικού κρατουμένου Γιάννη Μιχαηλίδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

📌ΑΘΗΝΑ:

Συγκέντρωση Τρίτη 13/6 Σύνταγμα 19.00

📌ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Συγκέντρωση: Τετάρτη 14/6 Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας στις 19.00

Πορεία: Παρασκευή 16/6 Καμάρα στις 19.00

“[…] Μια τέτοια μάχη δίνει και ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης που ξεκίνησε απεργία πείνας 12 Μαΐου και διεκδικεί να εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται για όλους τους κρατουμένους. Είτε δηλαδή να πάρει κάποια άδεια (δικαιούται και εκπαιδευτική και τακτική), είτε υφ’ όρων απόλυση, αφού έχει εκτίσει το 3/5 της συνολικής προβλεπόμενης ποινής του.

Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές αρνούνται από πέρυσι να ικανοποιήσουν το αίτημά του, με το πρόσχημα “του κινδύνου τέλεσης νέων αδικημάτων”. Η άρνηση της ικανοποίησης του αιτήματος του απεργού πείνας και το πρόσχημα αυτό φανερώνει την εκδικητικότητα των αρχών στο πρόσωπο του αλλά ουσιαστικά στην πολιτική ταυτότητα του αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το καθεστώς εξαίρεσης με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι που δεν υποτάσσονται και δεν μετανοούν μπροστά στους διώκτες τους.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιάννης προχώρησε σε απεργία πείνας με την υγεία του να είναι ήδη επιβαρυμένη, ενώ από τις 10 Ιουνίου και παρατηρώντας την σιγή ιχθύος από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ο Γιάννης πήρε την επιλογή να κλιμακώσει τον αγώνα ξεκινώντας και απεργία δίψας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, με το αζημίωτο και κατ’ εντολή των πολιτικών και οικονομικών ελίτ που υπηρετούν, αλλά και εν συνόλω η αστική δικαιοσύνη, με τους νόμους που τη διέπουν να αποτελούν εύπλαστη πρώτη ύλη στα χέρια των καπιταλιστών, αποφυλακίζει χωρίς ντροπή δολοφόνους μπάτσους, (παιδο)βιαστές, καταχραστές δημοσίου χρήματος και κρύβει καλά στα συρτάρια των δικαστικών μεγάρων υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται εφοπλιστές, βιομήχανοι και πολιτικοί.

Την ίδια στιγμή εκδικείται τους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς να τηρεί ούτε τους ίδιους της τους νόμους, προχωρώντας σε εκδικητικά μέτρα, βασανισμούς, τεράστιες ποινές και φωτογραφικές διατάξεις, αρνήσεις τακτικών αδειών και υφ’ όρων αποφυλακίσεων. […]”

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12/5 ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΨΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10/6