Καμία δίωξη όσων υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία – Κάλεσμα σε συγκέντρωση συμπαράσταστης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Αυριο Τετάρτη 14/06 στηρίζουμε τη συγκέντρωση συμπαράσταστης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 09:00:

Τον Ιούνιο του 2017, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης οργάνωσε κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών που γίνανε σε βάρος 2 λαικών οικογενειών.

Για τις κινητοποιήσεις αυτές απαγγέλονται κατηγορίες σε δύο αγωνιστές, τον Ηλία Σμήλιο και τον Ζήση Κλεισιάρη ενώ πέρυσι το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων τους καταδίκασε σε 10 μηνες φυλάκιση και αύριο εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Μέσα στην περίοδο αυτή όπου η ολομέτωπη ταξική επίθεση εκδηλώνεται με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά (σούπερ μάρκετ, καύσιμα, ρεύμα, αέριο, συγκοινωνίες, ενοίκια), με “εργατικά ατυχήματα” στον βωμό του κέρδους, με τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τις ελλείψεις φαρμάκων και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, με τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης δίνει εντολή στα μεγαλοαρπαχτικά των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαό από τα ίδια του τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Την ίδια στιγμή έχουν στη δούλεψή τους τους νόμους και έναν ολόκληρο στρατό από μπάτσους που έρχονται στις πόρτες μας για να επιβάλουν το δίκιο του ισχυρού και να κυνηγήσουν όσους/ες διεκδικούν το δικαίωμα μας στη στέγαση.

Μόνο η ταξική αλληλεγγύη και η λαϊκή αυτοάμυνα στις γειτονιές, μπορεί να βάλει φρένο σε αυτό το κύμα των πλειστηριασμών και των εξώσεων που έχει ξεκινήσει, όπως μέχρι τώρα έχει αποδείξει ο συλλογικός αγώνας που κατάφερε σε πολλές περιπτώσεις να σώσει τα σπίτια του λαού.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΟΣΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΣΩΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ