Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάτρα – Θύματα Ρομά

Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάτρα – Θύματα Ρομά που αναζητούσαν σκιά και ανέμεναν για να παραλάβουν παλιοσίδερα από τις εργασίες και εργαζόμενοι που εργάζονταν εν μέσω καύσωνα.

Update: Σύμφωνα με καθεστωτικά μέσα, η κατάρρευση κομματιού της γέφυρας έγινε στα πλαίσια “ελεγχόμενης” κατεδάφισης. Επίσης, απαράδεκτο είναι το γεγονός πως συνελήφθησαν 3 εργάτες (ο ένας μάλιστα είναι αυτός που είναι σε κρίσιμη κατάσταση) ως υπεύθυνοι, για το κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα της Πάτρας.[1]

Τμήμα γέφυρας, το οποίο ήταν υπό επισκευή από το 2021 λόγω διαπιστωμένων προβλημάτων στατικότητας, κατέρρευσε στην περιοχή Χάραδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από τη γέφυρα,(στην οποία γίνονταν εργασίες Κυριακή, παρά τις συστάσεις και την απαγόρευση λόγω υψηλών θερμοκρασιών), είχαν βρει καταφύγιο από τον παρατεταμένο καύσωνα Ρομά από κοντινό οικισμό. Αργότερα έγινε γνωστό πως στο σημείο βρέθηκαν άτομα από την κοινότητα Ρομά για να μαζέψουν παλιοσίδερα που θα προέκυπταν από τις εργασίες, γλιτώνοντας έτσι κόστος από τον εργολάβο, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο ακροδεξιοί μηχανισμοί προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στους ίδιους τους Ρομά.

Τραγικός απολογισμός του ατυχήματος είναι 1 νεκρός, 9 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας διασωληνωμενος και άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων. Αριθμοί οι οποίοι αυξάνονται όσο περνάει η ώρα.

Συγγενείς των θυμάτων διαπληκτίστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή και ως απάντηση είναι καθ’ οδόν ενισχύσεις των Ματ.

Μια προσφιλής τακτική της κυβέρνησης των “Αρίστων” να προσλαμβάνει και να στέλνει σε κάθε γεγονός, ατύχημα ή φυσική καταστροφή, στρατιές μπάτσων για να διαχειριστούν την κατάσταση αντί για ασθενοφόρα, πυροσβέστες, γιατρούς, διασώστες.

Τακτική την οποία παρακολουθούμε σε όλες τις πυρκαγιές όπως και στην μεγάλη φωτιά στη Ροδο όπου στάλθηκαν μεγάλες ενισχύσεις ΔΙ.ΑΣ και άλλων αστυνομικών να κοιτάνε τη φωτιά μέχρι να σβήσει στη θάλασσα, αδιαφορώντας για τις ανυπολόγιστες καταστροφές στη χλωρίδα, την πανίδα, το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον.