Μαζική παρέμβαση/ περιφρούρηση των κυλιόμενων στάσεων εργασίας των εργαζομένων στη λέσχη του ΑΠΘ

Μαζική παρέμβαση/ περιφρούρηση των κυλιόμενων στάσεων εργασίας, τις οποίες διοργανώνουν εδώ και μέρες οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην εργολαβία που διαχειρίζεται τη λέσχη του ΑΠΘ, πραγματοποιείται από τις 6 το πρωί.

Δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων παλεύουν μαζί και βρίσκονται στις εισόδους της λέσχης διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 5 εργαζομένων που απολύθηκαν και καταγγέλοντας την μείωση των μερίδων μετά από απόφαση της εργολαβίας.

Ταυτόχρονα ζητούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με συλλογική σύμβαση εργασίας, νέες προσλήψεις για τη σωστή λειτουργία των μαγειρείων, ποιοτική, δωρεάν και χωρίς έλεγχο σίτιση των φοιτητών αλλά και το να φύγουν οι εργολαβίες από το Πανεπιστήμιο.

Σε κάθε πτυχή της ζωής μας, η αντίθεση μεταξύ της καπιταλιστικής κερδοφορίας από τη μία και της κάλυψης των εργατικών και λαϊκών αναγκών από την άλλη, γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρη.

Η στρατηγική του κεφαλαίου για υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των αναγκών μας – από τη σίτιση, τη στέγαση, τη μόρφωση μέχρι την υγεία, την ενέργεια, το νέρο και τις μετακινήσεις -, που συνοδεύεται από μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας να βρει απέναντί της αποφασισμένους, ενωμένους και οργανωμένους τους μαθητές, τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους, ντόπιους και ξένους.

Από τις σχολές και τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές:

Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για να γείρει η πλάστιγγα στην πλευρά του λαού.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΑΠΘ
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ