Νεκρός από καρδιακή ανακοπή, 49 χρόνος εργαζόμενος στον δήμο Καλλιθέας

Εν μέσω καύσωνα συνεχίζουμε να μετράμε απώλειες ανθρώπων της τάξης μας.

Ένας 49 χρόνος εργαζόμενος στον δήμο Καλλιθέας, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, έπεσε νεκρός από καρδιακή ανακοπή, συνεπεια θερμοπληξίας, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος είχε χρόνια υποκείμενα νοσήματα και προβλήματα υγείας, συγκεκριμένα με την καρδιά του.

Μάλιστα κατά το παρελθόν ο Μ.Δ. εργαζόταν στον τομέα πράσινου του δήμου όταν μετά από μία σοβαρή μόλυνση έχασε το ένα μάτι του.

Τότε, λόγω όλων των προβλημάτων υγείας τα οποία είχε γνωστοποιήσει, μετατέθηκε στο γκαράζ του δήμου ως φύλακας. Ένα πόστο στο οποίο θα μπορούσε να προσφέρει χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του.

Πριν δύο μήνες, ( άγνωστο ποιος έδωσε την εντολή) μετατέθηκε στο πάρκο Δαβάκη ώστε να ανοιγοκλείνει την παιδική χαρά μεταξύ των οδών Περικλέους και Σπάρτης.

Ο Μ.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει ότι αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας σε συνδιασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της περιόδου.

Κατά την διάρκεια του ανοίγματος της παιδικής χαράς χτες το απόγευμα ο εργαζόμενος καταρρέει. Στο σημείο σπεύδουν ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ, μηχανές της ομάδας Δίας και ένας διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος για 20 λεπτά δίνει ανεπιτυχώς μάχη να επαναφέρει στην ζωή τον Μ.Δ. με ΚΑΡΠΑ.

Μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΛΑΪΚΌ όπου διαπιστώνεται ο θάνατος του από καρδιακή ανακοπή λόγω θερμοπληξίας.

Ένας ακόμα εργαζόμενος πέφτει νεκρός ως θύμα του καύσωνα αλλά και της τακτικής των αφεντικών και των υφιστάμενων τους να μας ξεζουμιζουν στο όνομα της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Από τον 43 χρόνο διανομέα στην Χαλκίδα μέχρι τον 49 χρόνο υπάλληλο του δήμου στην Καλλιθέα το συμπέρασμα είναι ένα, οι ζωές μας δεν πιάνουν μία μπροστά στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στην χώρα όπου άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες, στην χώρα που για κάθε έναν ΕΚΑΒΙΤΗ περισσεύουν και 5 μπάτσοι για να τον συνοδεύουν.

Η μόνη λύση απέναντι στην βαρβαρότητα είναι η ταξική οργάνωση και η ενεργή συμμετοχή στα σωματεία και τα συνδικάτα.

Να μην πεθαίνουμε στην δουλειά, να μην δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε.

Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης.