ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 15 ΜΑΗ στην Ισραηλινή Πρεσβεία στις 18:00 και προβολή ταινίας στις 11 ΜΑΗ στις 19:00 στον πολιτικό χώρο του «Διαρκή Αγώνα» Μεθώνης 48.

15 ΜΑΗ. Μέρα τιμής και μνήμης της Παλαιστινιακής Αντίστασης και του ανυποχώρητου αγώνα των παλαιστινίων ενάντια στο κράτος του Ισραήλ.

75 χρόνια διαρκούς Νακμπα, 75 χρόνια όπου το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθονται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης. Σε ένα λαό που οι αγώνες του έχουν σημαδέψει και επαναχαράξει τη λέξη “αντίσταση” στο σήμερα. Σε ένα λαό που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η διαρκής πάλη, η απελευθέρωση και η λευτεριά δεν είναι λέξεις κενού νοήματος αλλά αποτελούν καθημερινό συγκροτητικό στοιχείο της ίδιας της αντίστασής τους, του ίδιου τους του αγώνα. Ενός αγώνα που εμπεριέχει όλες τις μορφές πάλης, όλα εκείνα δηλαδή τα στοιχεία που εμπνέουν και δίνουν ελπίδα ακόμα σε δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες να παλεύουν για το δίκιο του αγώνα. Να παλεύουν για τη δίκαιη ζωή.

Και ενώ η παλαιστινιακή αντίσταση κρατάει ακόμα γερά, η συνεχιζόμενη με αμείωτη ένταση “στρατηγική εκκαθάρισης” των Παλαιστινίων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, τους τελευταίους μήνες αναδεικνύει ξεκάθαρα την πολιτική της μηδενικής ανοχής του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ. Ειδικά τον τελευταίο καιρό οι σιωνιστικές αυταρχικές πολιτικές έχουν προχωρήσει σε αλλεπάλληλα πογκρόμ κατά παλαιστινιακών οικισμών με διωγμούς, κατεδαφίσεις και εμπρησμούς σπιτιών, τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και σε άλλες περιοχές ενώ εκατοντάδες είναι και οι εκτελέσεις αγωνιστών αλλά και απλών κατοίκων, οι μαζικές συλλήψεις αλλά και η γενικότερη αναβάθμιση του “αντιτρομοκρατικού” νομικού οπλοστασίου κατά της αντίστασης.

Μέσα σε όλη αυτή την εκδικητική πολεμική στρατηγική του Ισραήλ έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη δολοφονία του αγωνιστή επαναστάτη, απεργού πείνας για 86 μέρες, Sheikh Khader Adnan, στις ισραηλινές φυλακές. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν πρόκειται για μια ακόμα παράπλευρη απώλεια. Πρόκειται ακριβώς για την επεκτατική αποικιοκρατική πολιτική του Ισραηλινού κράτους με τη συνυπογραφή του αντιδραστικού άξονα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που δολοφονεί όσους αντιστέκονται.

Το ελληνικό κράτος από την άλλη επιδεικνύει την απόλυτη στήριξή του στην εν εξελίξει εθνοκάθαρση των παλαιστινίων, μέσω των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και συμφωνιών με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Μέσα από τις κοινές αμυντικές ασκήσεις, την κοινή πολιτική και την κοινή γεωπολιτική κατεύθυνση, το ελληνικό κράτος και η ελληνική αστική τάξη επιχειρεί την όλο και μεγαλύτερη συνεργασία και την ακόμα περισσότερη πρόσδεσή του με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Οι τελευταίες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε συνδυασμό με τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ – Ελλάδα – Κύπρου – Ισραήλ θέτουν το ελληνικό κράτος συνένοχο στις χρόνιες εγκληματικές πολιτικές που καταστρατηγούν την ελευθερία ενός λαού.

Η διεθνής εκκωφαντική σιωπή που επικρατεί χρόνια τώρα μπροστά στην εξελισσόμενη σφαγή των παλαιστίνιων τόσο από την κεντρική πολιτική ατζέντα όσο και από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλει και πρέπει να ανατραπεί. Απέναντι σε αυτή τη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών κατάδειξης και καταδίκης των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους, αλλά και της σιωπηλής αποδοχής αυτών από τα ιμπεριαλιστικά τσιράκια του ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ αποτελεί χρέος και καθήκον των επαναστατικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων. Όλων αυτών δηλαδή που χρόνια τώρα αντιστέκονται, αγωνίζονται και πολεμάνε τον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και το κεφάλαιο.

Η φετινή Νάκμπα να πυροδοτήσει ξανά το κύμα αντίστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Να μην επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 18:00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση