Στο χείλος ενός παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου..

Αποστολές όπλων, προετοιμασία πυρηνικού χτυπήματος, ανέγερση φραχτών και ασκήσεις-προσομοιώσεις πολέμου συνθέτουν το σκηνικό στα 2 βασικά μέτωπα (Ουκρανία, Σινική Θάλασσα) του εν εξελίξει παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Στο ουκρανικό μέτωπο, ο πόλεμος βρίσκεται σε φάση νέας κλιμάκωσης, με τις χώρες του Νατοϊκού άξονα, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, να προμηθεύουν την Ουκρανία με νέα άρματα μάχης( Leopard, Challenger , Stryker, Cougar και Marder), ενώ η Πολωνία έγινε η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που έστειλε μαχητικά αεροσκάφη τύπου «Mig».

Την ίδια στιγμή, η ένταξη της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση δημιουργίας φράχτη μήκους 200χλμ στα σύνορα με την Ρωσία, αλλά και από την αγορά συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, γνωστού ως David’s Sling (Σφεντόνα του Δαβίδ), από το Ισραήλ.

Η μετατροπή της Φιλανδίας σε «Νατοϊκό συνοριοφύλακα» απέναντι στην Ρωσία, αναδεικνύεται και από το πρόσφατο νομοσχέδιο της Φιλανδικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο η ένταξη στο ΝΑΤΟ συμβαδίζει με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο έδαφός της.

Η απάντηση της Ρωσίας ήρθε με την ανακοίνωση για ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στα σύνορα με την Φιλανδία, αλλά με την εξαπόλυση απειλών πυρηνικού πολέμου, προμηθεύοντας την Λευκορωσία με το πυρηνικό πυραυλικό σύστημα « Iskander-M» και ανακοινώνοντας την έναρξη της εκπαίδευσης λευκορώσων στρατιωτών στη χρήση πυρηνικών όπλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία έχει ήδη προμηθεύσει την Λευκορωσία με 10 πολεμικά αεροσκάφη συμβατά στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Αντίστοιχα, στο μέτωπο της Σινικής Θάλασσας ως σημείο αναφοράς της κεντρικής ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, η ένταση πυροδοτήθηκε με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν στις ΗΠΑ.

Στην επίσκεψη αυτή, αλλά και στη δέσμευση των ΗΠΑ για παράδοση νέων όπλων στην Ταιβάν και για εκπαίδευση τους στρατού της, η Κίνα απάντησε με μια σαρωτική επίδειξη δύναμης, πραγματοποιώντας τριήμερες στρατιωτικές ασκήσεις περικύκλωσης της Ταιβάν.

Με συγκεντρωμένα δεκάδες πολεμικά πλοία και αεροσκάφη τα οποία φέρουν κανονικό οπλισμό, η Κίνα πραγματοποιεί γενικευμένη πρόβα πολέμου στην Ταιβάν, με προσομοιώσεις χτυπήματος σε στρατηγικούς στόχους, αφού όπως δηλώνει το κρατικό κανάλι της Κίνας «η άσκηση επικεντρώνεται στην ικανότητα ελέγχου της θάλασσας, του εναέριου χώρου και των πληροφοριών ώστε να δημιουργηθεί αποτροπή και ολική περικύκλωση της Ταϊβάν».