Ανταπόκριση από την αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική διαδήλωση στο Βόλο

200 αγωνιστές και αγωνίστριες, πορεύτηκαν σήμερα στους δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας στην αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στην στρατιωτικοποίηση/ ΝΑΤΟποίηση της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και εν τέλει του μεγαλύτερου μέρους του ελλαδικού χώρου.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, η οποία κατάφερε να θέσει ανοιχτά στην τοπική κοινωνία την αναγκαιότητα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της σύνδεσής της με άλλους αγώνες που δίνονται στην περιοχή (όπως ο αγώνας ενάντια στην ΑΓΕΤ Lafarge, στην επικείμενη κατασκευή σταθμού LNG, στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, στην ακρίβεια), γράφτηκαν συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα στους κατοίκους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν στην ουρά της πορείας και περικύκλωσαν το στρατόπεδο Γεωργούλα, στο οποίο διαμένουν και εκπαιδεύονται στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, αποτρέποντας το σώμα της πορείας να προσεγγίσει.

Την προηγούμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου με τη συμμετοχή 40 ατόμων, ενώ μετά τις εισηγήσεις του Διαρκούς Αγώνα και της Αντιιμπεριαλιστικής Συνέλευσης Βόλου πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις και διάλογος μεταξύ οργανώσεων και αγωνιστ(ρι)ών.

Στην διαδήλωση, τέλος, εκτός από την Αντιιμπεριαλιστική Συνέλευση Βόλου και τον Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση που σχημάτισαν κοινό μπλοκ, κάλεσαν και στήριξαν οι:

(Από Βόλο)
Τέρμινο – Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Βόλου
Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου
Κατάληψη Ματσάγγου
ΚΚΕ (μ-λ)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΕΚ
(Από Θεσσαλία)
Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας
Κατάληψη Ντουγρού (Λάρισα)
(Από άλλες περιοχές)
Ταξική Αντεπίθεση, ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών (Αθήνα)
Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη)
Αναρχική Ομάδα Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα)
Πέλοτο, στο δρόμο για την αναρχία και τον κομμουνισμό (Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη)
Πολιτικός χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου (Αθήνα)
Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών (Αθήνα)
Αντιιμπεριαλιστικός Συντονισμός για την Ήττα του ΝΑΤΟ

[modula id=”2098″]