Τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα ως συμμέτοχοι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει διάφορα προγράμματα για τη χρηματοδότηση των ερευνητικών συνεργασιών των πανεπιστημίων της, τα οποία είναι ανοικτά και στο κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ. Η συνολική χρηματοδότηση των ισραηλινών εταιρειών μέσα από το πρόγραμμα Framework Programme 7 (2007 – 2013), του προγράμματος Horizon 2020 (2014 – 2020) και το πρόγραμμα Horizon Europe (2021-2027), ανέρχεται σε πάνω από 2,6 δισ ευρώ. Οι επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα, αποτέλεσαν κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης για τα ισραηλινά ακαδημαϊκά ιδρύματα, τις επιχειρήσεις και τους κυβερνητικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών στρατιωτικών εταιρειών, που σχετίζονται με τις εποικιστικές και δολοφονικές κινήσεις του σιωνιστικού μορφώματος.
Υπάρχει πληθώρα έργων των προγραμμάτων «Horizon 2020» και «Horizon Europe», που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με φορείς ισραηλινών συμφερόντων. Μερικά απ’ αυτά είναι: α) Το LAW-TRAIN, το οποίο αποσκοπούσε στην ανάπτυξη, το συντονισμό και την εκπαίδευση πάνω σε διεθνείς μεθόδους αστυνομικής ανάκρισης. β) Το MEDEA, για τη δημιουργία ενός δικτύου υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. γ) Το PERCEPTIONS, το οποίο είχε ως στόχο να παράσχει συμβουλές στα επιτελεία της ΕΕ για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη. δ) Το POLIIICE, το οποίο αποσκοπούσε στην προώθηση νέων μεθόδων έρευνας και άντλησης πληροφοριών, που μπορούν να εξιχνιάσουν αποτελεσματικά εγκληματικές και «τρομοκρατικές» ενέργειες. ε) Το ROXANNE, το οποίο σχετίζεται με μια πλατφόρμα για τις αστυνομικές υπηρεσίες, η οποία συνδυάζει νέες τεχνολογίες ομιλίας και αναγνώρισης προσώπων για τη διευκόλυνση της ταυτοποίησης.
Η ΕΕ χρηματοδοτεί και τις ισραηλινές βιομηχανίες που κατασκευάζουν όπλα. H Israel Aerospace Industries έχει λάβει χρηματοδότηση από την ΕΕ για την εκπόνηση 29 έργων. Συγκεκριμένα, πολιτικός εκπρόσωπος της ΕΕ, στο Τελ Αβίβ συνεχάρη τους ισραηλινούς εταίρους για τις ερευνητικές τους συνεργασίες, όπως την Israel Aerospace Industries για την κατασκευή αεροσκάφους. Η εν λόγω εταιρεία κατασκευάζει και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις στη Γάζα. Η ΕΕ ταυτόχρονα χρηματοδοτεί το πρόγραμμα Law Train, όπου το βέλγικο πανεπιστήμιο KU Leuven και η ισραηλινή αστυνομία συνεργάζονται πάνω στην ανάπτυξη τεχνικών ανάκρισης.
Ενώ οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν πρόσβαση σε πανεπιστήμια, τα ισραηλινά πανεπιστήμια είναι κεντρικοί πυλώνες διατήρησης της σιωνιστικής κατοχής με ερευνητικά προγράμματα και προηγμένη τεχνολογία για στρατιωτική χρήση. Τα ευρωπαικά κονδύλια σε ισραηλινά πανεπιστήμια και οι συνεργασίες τους με ευρωπαικά πανεπιστήμια, καταδεικνύουν τις στενές σχέσεις του δυτικού μπλοκ εξουσίας με το σιωνιστικό μόρφωμα, ακόμα και σε ακαδημαικό επίπεδο. Για τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ της Δύσης, το Ισραήλ αποτελεί πρότυπο κράτους, καθώς έχει δημιουργήσει μια παγκοσμίως κορυφαία βιομηχανία ασφάλειας. Ως ένα από τα πολλά παραδείγματα, η RAND Corporation και το Εβραικό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ συμμετείχαν σε ένα έργο της ΕΕ, με στόχο τη δημιουργία ενός ερευνητικού δικτύου για την παροχή πολιτικών συμβουλών, σε σχέση με ζητήματα ασφάλειας.
Το πανεπιστήμιο Technion στη Χάιφα του Ισραήλ, συνέβαλε στην ανάπτυξη της τηλεκατευθυνόμενης μπουλντόζας D9, η οποία χρησιμοποιείται συστηματικά για την καταστροφή παλαιστινιακών οικισμών. Κατά την περίοδο 2008-2013, το Technion είχε ερευνητική συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία όπλων Elbit Systems Ltd., η οποία παρέχει ηλεκτρονικές συσκευές ανίχνευσης που χρησιμοποιούνται στο ισραηλινό τείχος στη Δυτική Όχθη, ενώ έχει επίσης προμηθεύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ισραηλινό στρατό για χρήση σε μάχες στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Το πανεπιστήμιο Technion αποτελεί στην πραγματικότητα βασικό συντελεστή για την αναβάθμιση του ισραηλινού στρατού. Το 2008 σε συνεργασία με την Elbit, άνοιξε ένα ερευνητικό κέντρο για την ανάπτυξη της ηλεκτροοπτικής.
Το Techion έχει αναπτύξει τεχνολογίες ειδικά για το βασανισμό των απείθαρχων πληθυσμών. Το «Scream» είναι ένα «μη θανατηφόρο» ακουστικό σύστημα που ο ήχος του είναι αφόρητος για τους ανθρώπους σε αποστάσεις έως και 100 μέτρων. Αυτό το όπλο ελέγχου χρησιμοποιείται κυρίως για την καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Αντίστοιχα, το ισραηλινό πανεπιστήμιο του Bar-Ilan έχει συμμετάσχει σε κοινή έρευνα με το στρατό, συγκεκριμένα στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης για μη επανδρωμένα οχήματα μάχης. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ σε συνεργασία με ισραηλινές εταιρείες και πανεπιστήμια έχει αναπτύξει γραφένιο που μπορεί να ενισχύσει μπαταρίες λιθίου για μια επανδρωμένα αεροσκάφη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια είναι συνένοχα στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Η διπλωματική, πολιτική και οικονομική αβάντα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ προς το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ είναι έκδηλη ακόμα και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Παλαιστίνη σαν δοκιμαστήριο για την εφαρμογή μιας σειράς από προηγμένα οπλικά συστήματα και νέες τεχνολογίες επιτήρησης και ελέγχου. Τα δεκάδες ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για λογαριασμό του σιωνιστικού μορφώματος και οι συνεργασίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με τα πανεπιστήμια του Ισραήλ για στρατιωτική και πολεμική χρήση, καταδεικνύουν ότι η ευρωπαϊκή ακαδημία έχει λερωμένη τα χέρια της με αίμα. Τα πανεπιστήμια ως βασικοί πυλώνες του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος, δεν επιτελούν άλλο ρόλο στην οικονομία της αγοράς, από την διασφάλιση και διαιώνιση των υφιστάμενων κοινωνικών και παραγωγικών σχέσεων. Το μποϊκοτάζ λοιπόν, σε ερευνητικά προγράμματα για το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο στις μέρες μας.