Παρέμβαση εργαζομένων και φοιτητών/ φοιτητριών στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια επίσκεψης της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας

“Δολοφόνοι, έχετε διαλύσει το δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχετε ανοίξει τον δρόμο στις περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις. Αυτά που λέτε είναι κοροϊδια στον λαό, στους φοιτητές και στους εργαζόμενους”.

Αυτά είναι μερικά από όσα άκουστηκαν από τους συγκεντρωμένους κατά τη διάρκεια παρέμβασης εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και φοιτητών/ φοιτητριών της Ιατρικής Σχολής σήμερα και κατά τη διάρκεια επίσκεψης της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Το σχετικό κάλεσμα που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Αλεξανδρούπολης – GYRA NEGRA ανέφερε:

“Εμείς οι φοιτητές, φοιτήτριες της Ιατρικής δεν ξεχνάμε την ανελέητη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των αντικοινωνικών πολιτικών των προκατόχων της, στα πτυχία μας, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και την δημόσια δωρεάν υγεία, μέσα από τον επαίσχυντο νόμο για το “Νέο ΕΣΥ”, νόμο ορόσημο για το θεσμοθετημένο πλέον άνοιγμα της πόρτας στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Απόρροια του νόμου αυτού που κλείνει το μάτι στην περαιτέρω διείσδυση των ιδιωτών στο δημόσιο νοσοκομείο είναι και οι απολύσεις των 139 εργαζομένων στο ΠΓΝΑ, όπως εξαγγείλει και ο διοικητής Ρούφος ξεδιάντροπα.

Η ψήφισης του νόμου Γκάγκα -Πλεύρη και το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας που ονομάζεται “ΝΕΟ ΕΣΥ” περιλαμβάνει τη συγχώνευση και το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων,απογευματινά ραντεβού και χειρουργεία επί πληρωμή,μπάλωμα των κενών θέσεων με προσωρινές προσλήψεις ιδιωτών γιατρών και μεταπτυχιακών φοιτητών που θα περιφέρονται σε νοσοκομειακές δομές σε όλη την επικράτεια σαν νομάδες. Έτσι η υγεία μετατρέπεται σε μια ακόμη μεγαλύτερη μπίζνα, σε ένα προϊόν προς αγορά και πώληση για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των ιδιωτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Παίδων”.