«Το μόνο που είπε ‘’μάνα σώσε με γιατί με σκοτώνουν’’»

Θύμα βασανιστηρίων έπεσε στις 9/3 ο 33χρονος κρατούμενος, Σίμος Πρέλας (Zefi Sajmir) από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας αλλά και από αστυνομικούς της Ομάδας Μεταγωγών, οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο του καταστήματος Κορυδαλλού που μπήκε στη μέση προκειμένου να τον προστατεύσει.

Για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερις αστυνομικοί, ένας υπαστυνόμος Β, δύο αστυφύλακες και ένας ειδικός φρουρός που κατηγορούνται ότι βασάνισαν και ξυλοκόπησαν τον 33χρονο κατά την μεταφορά του από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για τη μεταφορά κατηγορούνται ότι του είχαν φορέσει κράνος, τον χτυπούσαν και δεν του έδιναν νερό παρά τις εκκλήσεις του. Όταν έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού, συνεχίστηκαν τα βίαια χτυπήματα.

«Ήταν χτυπημένος ήδη από την ασφάλεια Καβάλας. Χτυπήθηκε μπροστά στους γονείς του που είχαν πάει για επισκεπτήριο και είπαν στον πατέρα του θα πάρετε το παιδί σας στην κάσα», είπε η δικηγόρος του.

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου περίπου 30 σύντροφοι και συντρόφισσες του Αυτόνομου Στεκιού Καβάλας πραγματοποίησαν μικροφωνική συγκέντρωση στον Δημοτικό Κήπο και στη συνέχεια παρέμβαση στο Α.Τ. Καβάλας.

Το κείμενο της παρέμβασης:
Και βίντεο: