Ένα ακόμα σκάνδαλο της κυβέρνησης των “αρίστων”

Το βάθος της διαπλοκής και των «αλληλοεξυπηρετήσεων» μεταξύ κυβέρνησης-τραπεζών κυριολεκτικά με όρους μαφίας, αναδεικνύει ακόμα ένα σκάνδαλο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης της ΝΔ Νίκος Παπαθανάσης, ως εγγυητής σε μη εξυπηρετούμενο επιχειρηματικό δάνειο της Eurobank, όχι μόνο μεταβίβασε τα περιουσιακά του στοιχεία για να μην πλειστηριαστούν, αλλά κατάφερε να έρθει σε έναν σκανδαλώδη «συμβιβασμό», αποπληρώνοντας τελικά ένα ελάχιστο ποσό σε σχέση με το δάνειο του.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, για το μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ το 2015, το οποίο με τους τόκους έφτασε τα 2 εκατ. ευρώ, ο Ν. Παπαθανάσης, παρά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του για καταδολίευση δανειστών, πέτυχε «κούρεμα» κατά 96,5% του δανείου του, καταβάλλοντας τελικά στην Eurobank το ποσό των 50.000 ευρώ.

Αυτός ο σκανδαλώδης «συμβιβασμός» καθιστά σαφές πως αυτοί που νομοθετούν και διατάζουν τους πλειστηριασμούς της κατοικίας των φτωχών, ωρυόμενοι στα μισθωμένα ΜΜΕ για τους «μπαταχτσήδες», τους «κακοπληρωτές» και την ανάγκη δημιουργίας «κουλτούρας αποπληρωμής», είναι και αυτοί που προφανώς εξαιρούνται από τον νόμο, έναν ταξικό νόμο προστασίας των τραπεζών και καταλήστευσης της λαϊκής περιουσίας.