«Αν εσύ είσαι του ΚΚΕ, εγώ είμαι της Χρυσής Αυγής»

Με αυτή την απειλή, ο φασίστας διευθυντής του καταστήματος «Βενέτης» στο Ν. Ηράκλειο απέλυσε εργαζόμενη, λόγω της συμμετοχής της στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και 16 Μαρτίου, συμπληρώνοντας πως «η δικιά του πλευρά δεν έχει όρια…».

Η απόλυση, και μάλιστα εν μέσω απειλών για ενεργοποίηση χρυσαυγίτικου «τάγματος εφόδου» κατά της εργαζόμενης, δεν αναδεικνύει μονάχα την «αντισυστημική» φαιδρότητα των φασιστών, αλλά και τον ρόλο τους ως αντεργατικός μηχανισμός σταθεροποίησης της κοινωνικής-πολιτικής κρίσης.

Και αυτό γιατί οι «αντισυστημικοί» φασίστες, όχι μόνο στελεχώνουν διευθυντικές θέσεις εταιριών, αλλά την ώρα που ο λαός ξεσηκώνεται ενάντια στη δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ, αυτοί προχωρούν σε εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων που συμμετέχουν στις απεργιακές διαδηλώσεις ενάντια στο κυβερνητικό-κρατικό έγκλημα στα Τέμπη.

Σε αυτές τις στιγμές κοινωνικού ξεσηκωμού, είναι που ο ειδικός ρόλος των φασιστών ως εμπροσθοφυλακή της εργοδοτικής και κατασταλτικής τρομοκρατίας, αποκρυσταλλώνει και τον πυρήνα της αντικοινωνικής-αντεργατικής ιδεολογίας τους. Δηλαδή, την λειτουργία τους ως «ομάδα περιφρούρησης» του νόμου και της τάξης του κεφαλαίου.