Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Εφετείο Λουκάρεως 7/4 στις 9:00 (Α πενταμελές εφετείο,αίθουσα Δ120Γ)

Την Παρασκευή 7/4 αρχίζει η εκδίκαση του εφετείου του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη.Το Σεπτέμβριο του ‘20 ο σύντροφος είχε συλληφθεί, ύστερα από «ανώνυμο» τηλεφώνημα, από την αντιτρομοκρατική έξω από αποθήκη που νοίκιαζε στο όνομα του στο Κουκάκι. Μέσα στην αποθήκη βρέθηκε σακίδιο με εκρηκτικές ύλες η κατοχή των οποίων συνιστούσε πλημμέλημα αλλά κατηγορήθηκε για το κακούργημα της διάθεσης σε τρίτους για διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας, αν και δεν προέκυπτε από τα στοιχεία, με αποτέλεσμα την προφυλάκιση του. Έπειτα από δεκαοχτώ μήνες έγινε το δικαστήριο στις 2/3/22 που τον καταδίκασε σε 5 χρόνια με αναστολή με αποτέλεσμα ο σύντροφος να αποφυλακιστεί μέχρι το εφετείο.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η δίκη μέχρι σήμερα, αποδεικνύεται το στημμένο και διογκωμένο κατηγορητήριο που επιχείρησαν να προσάψουν στον Πολύκαρπο Γεωργιάδη. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως αστική δικαιοσύνη, κράτος και παρακράτος επιτίθονται σε όσους αγωνίζονται. Πρόκειται δηλαδή, για μια αστική φιέστα διώξεων, ψεύτικων κατηγορητηρίων και υποθέσεων με σκοπό να ποινικοποιήσουν τελικά τον ίδιο τον αγώνα, την ίδια την ταξική πάλη.

Η επίθεση στο συντρόφο και η στοχοποίησή του δεν είναι ένα ακόμα μεμονωμένο περιστατικό. Τουναντίον, πρόκειται για μια άμεση επίθεση του κράτους σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη σύγχρονη καπιταλιστική δυστοπία. Ο σύντροφος Πολύκαρπος εξάλλου έχει βρεθεί στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών πολλές φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια λόγω της αμείωτης συμμετοχή του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Σε μια περίοδο σαν και τη σημερινή, όπου εξαπολύεται οξεία επίθεση στην τάξη μας, η υπεράσπιση των συντρόφων μας απέναντι στην κρατική καταστολή, νοηματοδοτημένη ως υπεράσπιση του ίδιου του αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, αποτελεί κοινωνικό και ταξικό επίδικο. Από τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών δημόσιων αγαθών, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την ακρίβεια, μέχρι τις απολύσεις, τη στέρηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων και τις διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών, οφείλουμε να στήσουμε αναχώματα αντίστασης απέναντι στην επέλαση του κεφαλαίου. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό όσων αγωνίζονται, να υπερασπιστούμε το δίκιο του αγώνα, να υπερασπιστούμε την ιστορία της αλύγιστης και ανυποχώρης πάλης.

Αλληλεγγύη με τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη
Υπεράσπιση των συντρόφων μας απέναντι στην κρατική καταστολή
Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους
ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ120Γ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση