Πογκρόμ 200 Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

Ακόμα μία δολοφονική επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης σε κοινότητες και οικισμούς στη Δυτική Όχθη. Αυτή τη φορά 200 Ισραηλινοί έποικοι, ως παρακρατικός μηχανισμός τσιράκια του σιωνιστικού κράτος δολοφόνου του Ισραήλ, προέβησαν σε βίαιες επιθέσεις, πυρπολώντας σπίτια και αμάξια τραυματίζοντας τουλάχιστον 34 Παλαιστίνιους. Όπως ανακοίνωσαν διάφορα Παλαιστινιακά μέσα, τουλάχιστον 140 οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες μεταξύ των οποίων και ένα ασθενοφόρο, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 150. Πέντε εξ’ αυτών προέρχονται από ισραηλινά πυρά.

[modula id=”2578″]

Το πογκρόμ αυτό έρχεται ως απάντηση των εποίκων δολοφόνων για τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών κοντά σε εβραϊκό οικισμό μια μέρα νωρίτερα. Ωστόσο, δε μπορούμε να παραλείψουμε τις δηλώσεις προ πολλού του ακροδεξιού υπουργού Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριχ που κάλεσε τον ισραηλινό στρατό να «χτυπήσει τις παλαιστινιακές πόλεις, με τανκ και ελικόπτερα, ανελέητα, με τρόπο που θα εξέφραζε πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τρελάθηκε», ενώ τη Δευτέρα ύστερα και από την άνευ λόγου και αιτία επίθεση ισραηλινών πάνοπλων στρατιωτικών υποστήριξε πως «ήρθε η ώρα.. για μια ευρεία εκστρατεία εξάλειψης των φωλιών του τρόμου».

Από την αρχή του έτους το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 160 Παλαιστίνιους ενώ εξακολουθεί να συνεχίζει ανενόχλητο τις αποικιοκρατικές πολιτικές του με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ.

Όμως, παρά την αδίστακτη ισραηλινή επιθετικότητα, παρά την απόλυτη στήριξη που λαμβάνει αυτή από το σύνολο του Δυτικού κόσμου αλλά και την εκκωφαντική σιωπή και εγκατάλειψη της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό αγώνα, οι Παλαιστίνιοι δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα, δεν τρομοκρατούνται. Το σύνθημα «οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι και αυτό η Παλαιστίνη πολύ καλά το ξέρει» δεν είναι κενού νοήματος. Αντιθέτως συμπυκνώνει τη νίκη της Αντίστασης των Παλαιστίνιων, συμπυκνώνει εν ολίγης τη θέληση τους και τη στράτευσή τους στη λευτεριά, στον ανυποχώρητο αγώνα και τελικά στην αντιιμπεριαλιστική πάλη. Ο αγώνας τους επομένως ήταν είναι και θα είναι ασταμάτητος. Μέχρι την τελική νίκη.

Λευτεριά στο λαό θάνατο στο φασισμό.