Να μη ξεχάσουμε: Δύο νεκροί πιλότοι από πτώση Canadair που επιχειρούσε σε πυρκαγιά στην Εύβοια

Πριν λίγη ώρα επεσε αεροπλάνο κατάσβεσης στην περιοχή Εύβοιας – Πλατανιστού και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ.

Νεκροί και οι δύο πιλότοι.

Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην μονάδα τεχνικής υποστήριξης των συγκεκριμένων αεροσκαφών κι ενώ περιχαρής καμάρωνε για την ολιγοήμερη ενοικίαση σύγχρονων αεροσκαφών από χώρες της ΕΕ:

“Κι επειδή ξέρω ότι πετάτε κι ένα αεροπλάνο το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες, ειδικά για τους χειριστές των CL- 215 έχω πολύ βαθιά εκτίμηση. Η δική μας η δουλειά είναι να σας υποστηρίζουμε έμπρακτα στη δουλειά την οποία κάνετε εσείς και το συντομότερο δυνατόν να αντικαταστήσουμε πια τα CL-215 με τα καινούρια CL-515.

Είναι στο προγραμματισμό μας να είμαστε από τους πρώτους οι οποίοι θα τα αποκτήσουμε όταν με το καλό ξαναπάρει μπροστά η γραμμή παραγωγής, για να μπορείτε κι εσείς να πετάτε το πιο σύγχρονο αεροπλάνο το οποίο θα υπάρχει διαθέσιμο”.

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Υπεύθυνη για όσα ζούμε είναι η αστική εξουσία και οι κυβερνήσεις της που με τις πολιτικές τους αφήνουν εκατοντάδες και χιλιάδες στρέμματα να καίγονται καθημερινά, στέλνοντας στα μέτωπα εξαντλημένους και ελάχιστους πυροσβέστες με ελλιπή και κακοσυντηρημένο εξοπλισμό.

Είναι οι ίδιες πολιτικές που διαλύουν το ΕΣΥ, την δημόσια παιδεία, τις συγκοινωνίες, τα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι οι ίδιες πολιτικές που πλουτίζουν τη γαλλική και την αμερικανική πολεμική βιομηχανία αγοράζοντας σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα.

Είναι οι ίδιες πολιτικές που δικαιολογούν αθρόες προσλήψεις μπάτσων για να βαράν τον λαό όταν αυτός σηκώνει κεφάλι.

Να μη ξεχάσουμε!

Να μην αφήσουμε τις ζωές μας να μετατραπούν σε μια απέραντη κοιλάδα των Τεμπών!

Να μετατρέψουμε την οργή σε οργανωμένη πάλη!

https://www.primeminister.gr/2023/07/22/32221

Αποκλειστικό ΕΡΤ – Βίντεο και φωτογραφίες από την πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο