Ελλάδα 2.0: Απ΄άκρη σ’ άκρη καίγεται η Ρόδος και η κυβέρνηση στέλνει ενισχύσεις μπάτσων.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στη Ρόδο που εδώ και 4 ημέρες καίει το νησί. Από τις 19 Ιουλίου που ξεσπάει το πρώτο μέτωπο η περιοχή ανάμεσα στα χωριά Απόλλωνας και Λάερνα φλέγεται.

Στα μέτωπα επιχειρούν ελάχιστα εναέρια και πεζοπόρα τμήματά από δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντών, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι κατάφεραν να κρατήσουν την πυρκαγιά μακριά από οικισμούς και χωριά.

Καταγγελίες κατοίκων αναφέρουν ότι αρμόδιοι υποτίμησαν το μέτωπο της φωτιάς και δεν έδρασαν εγκαίρως προσπαθώντας να διαχειριστούν επικοινωνιακά το πλήγμα το οποίο είχε δημιουργήσει η πυρκαγιά και έτσι έδωσαν την εντολή να πάψουν οι εναέριες επιχειρήσεις.

3 ημέρες αργότερα το μέτωπο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η έκταση του ξεκινάει από τη θάλασσα στην βόρεια μεριά του νησιού και τέλειωνε στην μεριά της θάλασσας στην νότια μεριά με μαρτυρίες πολιτών να αναφέρουν ότι η φωτιά έχει φτάσει σε τόσο χαμηλό επίπεδο που έχει κάψει μέχρι και ξαπλώστρες από beach bar.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον 7 χωριά και οικισμοί με τις εικόνες από τους τουρίστες επάνω σε καρότσες αγροτικών και πλοίων του λιμενικού να κάνουν τον γύρο του κόσμου στα social media και στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης την ίδια στιγμή που στα ελληνικά μέσα έχει στηθεί για ακόμα μια φορά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες του κόσμου με αξύριστα μάγουλα και τσαλακωμένα πουκάμισα.

Είναι άξιο αναφοράς ότι μετά από 3 ημέρες άνισης μάχης με ένα τεράστιο μέτωπο σε ένα από τα λίγα νησιά του Αιγαίου με πυκνή βλάστηση η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολήθηκαν μόνο με το ότι έχει δεχτεί πλήγμα το κύρος και το κέρδος της βαριάς βιομηχανίας της χώρας που δεν είναι άλλο από τα καμένα ξενοδοχεία και τις άδειες τσέπες των ντόπιων κοτζαμπάσηδων, μέχρι τις κακές κριτικές στα airbnb, ενώ ελάχιστα ΜΜΕ ανέδειξαν πως σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις πυροσβέστες περικυκλωμένοι από τις φλόγες έφτασαν κοντά στον θάνατο.

Καμία επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ρόδο, ενώ οι εικόνες με στριμωγμένους κατοίκους και τουρίστες στις παραλίες του νησιού που περιμένουν βάρκες για να τους παραλάβουν υποβαθμίζονται. Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία κρίνει σκόπιμο και δεν ντρέπεται να αναφέρει, εν μέσω όλης αυτής της καταστροφής, πως μόνο το 10% των τουριστικών περιοχών του νησιού έχει πληγεί. Συμφωνά με τα καθεστωτικά τουλάχιστον 10.000 τουρίστες αναφέρονται ως πυρόπληκτοι την ίδια στιγμή που δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με τα καμένα σπίτια και τα καμένα εκτάρια δάσους και το πλήγμα στην τοπική κοινωνία που σε αντίθεση με τους τουρίστες θα αναγκαστούν να πληρώσουν το τίμημα μιας τόσο μεγάλης οικονομικής και οικολογικής καταστροφής.

Μέχρι στιγμής, 8 άτομα διακομίστηκαν με ασθενοφόρο και τουλάχιστον 60 δέχτηκαν πρώτες βοήθειες από το υποστελεχωμένο τμήμα του ΕΚΑΒ στο νησί ενώ η κυβερνητική πολιτική συνοψίζεται σε σχετική ανακοίνωσή η οποία αναφέρει ότι ένα C-130 αναχωρεί προς το νησί της Ρόδου με μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αυτό που αναφέραμε πριν λίγες ημέρες με αφορμή τις πυρκαγιές σε Κορινθία και Αττική, ισχύει και σήμερα, θα ισχύει και τις επόμενες εβδομάδες, ισχύει κάθε μέρα, όλο τον χρόνο που ζούμε τα τραγικά – για τις ζωές μας – αποτελέσματα των αστικών πολτιικών:

Καμία εμπιστοσύνη στους καπιταλιστές και στις κυβερνήσεις τους!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

[modula id=”3107″]