Φασίστα Ζελενσκι ανεπιθύμητος: Για τη Σύνοδο της ΕΕ και των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων

Στην Αθήνα βρέθηκε χτες ο εκπρόσωπος του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου Β. Ζελένσκι, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Ζελένσκι, επίτιμος καλεσμένος του Μητσοτάκη, κάτω από άκρα μυστικότητα πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα με τα κύρια θέματα της αντζέντας να αφορούν τόσο τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών όσο και την ευρωπαϊκή και νατοϊκή πορεία τους.

Η ελληνική πλευρά, παίρνοντας συγκεκριμένη θέση μάχης, δήλωσε την άμεση και έμμεση στήριξη της στο φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, αναλαμβάνοντας έναν ειδικό ρόλο τόσο ως προς την μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών, όσο και ως προς τη στρατιωτική ενίσχυση των ουκρανικών στρατευμάτων, αλλά και στη μετέπειτα συμβολή της στην ανοικοδόμηση κεντρικών πόλεων της Ουκρανίας. Πέραν αυτών, ο Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως σημαντικό κόμβο της περιοχής των Βαλκανίων, ως ένα ακόμα δηλαδή πολεμικό ΝΑΤΟικο ορμητήριο.

Η πλήρης ευθυγράμμιση του ελληνικού αστικού κράτους με τους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχυροποίηση της εγχώριας αστικής τάξης και των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων της.

Και ενώ η ιμπεριαλισιτκή σύγκρουση στην Ουκρανία μαίνεται με αμείωτους ρυθμούς, και παρόλη τη γεωπολιτική αστάθεια που επικρατεί σε διάφορες πλευρές του πλανήτη, με τον ακήρυχτο πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα να προμηνύει ένα μπαρουτιασμενο περιβάλλον, η Σύνοδος αυτή έρχεται να εδραιώσει ένα νέο πολιτικό, οικονομικό, γεωπολιτικό και κοινωνικό σκηνικό στη περιοχή των Βαλκανίων.

Μετατρέποντας τις χώρες αυτές σε μεντεσέδες των δυτικών και αμερικανικών συμφερόντων, οι λαοί των Βαλκανίων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την όλο και μεγαλύτερη διεύρυνση των ταξικών αντιθέσεων και την επικήμενη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ορέξεων. Το μόνο βέβαιο δηλαδή, είναι η περαιτέρω φτωχοποίηση και γκετοποίηση των λαών αυτών.

Απέναντι, στις πολιτικές που διαχωρίζουν τους λαούς, απέναντι στις πολιτικές που χτίζουν και σχεδιάζουν πάνω στα συντρίμμια, η διεθνιστική ταξική πάλη είναι η μόνη που μπορεί να σταθεί ανάχωμα.