Ενημέρωση από την αντιπολεμική/ αντιφασιστική διαδήλωση στη Αλεξανδρούπολη

[Αλεξανδρούπολη] Με τη συμμετοχή περίπου 150 αγωνιστών – αγωνιστριών πραγματοποίηθηκε σήμερα, Κυριακή 15 Οκτώβρη, η Αντιπολεμική – Αντιφασιστική πορεία στην Αλεξανδρούπολη. Την πορεία διοργάνωσαν η Συνέλευση από την Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη), το Πέλοτο (Ξάνθη), η Αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” (Πάτρα) και η Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών) (Αθήνα). Στην πορεία, επίσης, κάλεσαν η Πλατφόρμα Συνομοσπονδιακής Ένωσης, η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ), το Solidarity With Migrants, η Open Assembly Against Pushbacks and Border Violence, η Ανοιχτή Συνέλευση για το κρατικό έγκλημα στην Πύλο, οι Ανάρες – Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκη), ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο (Θεσσαλονίκη), η Πρωτοβουλία για την ταξική και πολιτική ανασυγκρότηση (Αθήνα) και ο Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση. Επίσης, πολύ σημαντική για το ευρύτερο φοιτητικό κίνημα ήταν η παρουσία του Συντονισμού Ελευθεριακών – Αυτόνομων Σχήματων ΔΠΘ, στον οποίο συμμετέχουν το Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Αλεξανδρούπολης – GYRA NEGRA, το Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Κομοτηνής και το Αυτόνομο Σχήμα Πολυτεχνικής Ξάνθης.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε υπό την έντονη κι ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας, αφού τα ΜΑΤ είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, περικυκλώσει τα μπλοκ. Η διαδήλωση κινήθηκε μέσα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και, έπειτα, κατευθύνθηκε προς την πύλη του λιμανιού, που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για μεταφορές πολεμικών / στρατιωτικών εξοπλισμών προς την Βόρεια Ευρώπη.

Φωνάχτηκαν αντιπολεμικά – αντιμπεριαλιστικά – αντιφασιστικα- διεθνιστικά συνθήματα, συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες, αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού, συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια και την ακρίβεια που πλήττει τους ανθρώπους της τάξης μας.

Η σημερινή πορεία αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της όξυνσης των αντιμπεριαλιστικών – αντιΝΑΤΟϊκών – αντιπολεμικών – διεθνιστικών αντανακλαστικών του ευρύτερου ριζοσπαστικού επαναστατικού κινήματος.

Πιστοί στα συνθήματα: «οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες», αλλά και στον επαναστατικό ντεφετισμό, τονίζουμε ξανά και ξανά ότι “Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ”.

Όπως γράφαμε και στο κάλεσμα της σημερινής συγκέντρωσης, έχουμε χρέος: “Να λογαριαστούμε με τους καπιταλιστές και το κράτος τους, την αντιμεταναστευτική πολιτική των φραχτών και των κλειστών συνόρων, την κυρίαρχη ρατσιστική προπαγάνδα που οδήγησαν δεκάδες μετανάστες στον θάνατο στο δάσος της Δαδιάς, που λεηλατούν το περιβάλλον, που προτεραιοποιούν το καπιταλιστικό κέρδος, την πολεμική προετοιμασία, τα ΝΑΤΟϊκά αλισβερίσια, την ενίσχυση της καταστολής απέναντι απέναντι στη χρηματοδότηση των υπηρεσιών και των δομών κοινωνικής πρόνοιας (Υγεία, Παιδεία, Στέγαση, Μετακινήσεις, Δασική προστασία).”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Περισσότερες φωτογραφίες στη f/b σελίδα του Διά Πυρός και της Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου