Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Η ακρίβεια είναι βία ταξική

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο πληθωρισμός δείχνει να αποκλιμακώνεται τον Σεπτέμβριο πέφτοντας στο 1.6% σε σχέση με το 2.7% του προηγούμενου μήνα. Παρόλα αυτά παρατηρείται αύξηση 9.4% σε ετήσια βάση στις τιμές των τροφίμων, με συγκεκριμένες κατηγορίες να καταγράφουν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, (έλαια +16.1%, φρούτα +13.9%, λαχανικά +17.7%, φαρμακευτικά προϊόντα +11.8%, κ.α.).

Σε γενικές κατηγορίες τα προϊόντα Διατροφής αυξήθηκαν κατά 9.4%, της Ένδυσης-Υπόδησης 6.2%, της Υγείας 5.6%, των ειδών Νοικοκυριού 3.7%, των Μεταφορών 3%, της Εκπαίδευσης 3%, της Εστίασης 4.8%. Οι αυξήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες των τελευταίων ετών με την μείωση 15% στην Στέγαση, λόγω της ελάχιστης μείωσης των υπέρογκων αυξήσεων στους πάγιους λογαριασμούς, να φαντάζει ειρωνεία όταν αναλογιζόμαστε τις εξωφρενικές τιμές των ενοικίων.

Σε αυτό το κλίμα έρχεται μία ακόμη αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας με τα αγροτικά προϊόντα να καταγράφουν αύξηση, σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2022, 21%, (ελαιόλαδο +56.5%, γάλα +31.8%, αυγά +21.1%, κ.α.), ενώ αντίστοιχα σε σύνολο χωρών, για το ίδιο διάστημα, σημειώθηκε επιβράδυνση καταγράφοντας μέση αύξηση της τάξης του 2%.

Την ίδια στιγμή με ανάπτυξη της τάξης του 9.8%, (5.15 δις), έκλεισε το επτάμηνο του 2023 για τους ομίλους Σούπερ Μάρκετ. Ανάπτυξη η οποία σχετίζεται αποκλειστικά με την ακρίβεια και τις αυξήσεις στα προϊόντα διατροφής και μη, με τον όγκο των πωλήσεων να παρουσιάζει μηδενική αύξηση, (0.2%). Σημαντική είναι η στροφή των πολιτών σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, (μερίδιο αγοράς 26.2%) και πακέτα προσφορών, δείχνοντας μια αναγκαστική μεταστροφή λόγω της εντεινόμενης ακρίβειας.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία περνάει πάνω από τις τσέπες, τις πλάτες, τις ζωές της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ότι τα χαμόγελα της πολιτικής ηγεσίας και οι εναγκαλισμοί με τους χαϊδεμένους τους επιχειρηματίες, οι επίπλαστοι οικονομικοί δείκτες που χρησιμοποιούνται για να μας πείσουν ότι η κρίση τους έχει τελειώσει είναι αποτέλεσμα της οικονομικής αφαίμαξης και της καθίζησης του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Μόνη λύση η οργάνωση της τάξης μας, ο ανυποχώρητος αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια.

Τάξη εναντίον Τάξης.

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2212288/elstat-ayxhmenes-94-oi-times-sta-trofima-ton-septe.html

https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/80746_soyper-market-i-akribeia-kai-oi-ayxiseis-odigoyn-tin-anaptyxi-kai-toys-tziroys

https://www.kathimerini.gr/economy/562639582/eurostat-deyteri-i-ellada-stis-ayxiseis-timon-ton-agrotikon-proionton/