Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ εν μέσω σφαγής και νέο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ στην Ελευσίνα

Μετά την αποστολή των φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο, την ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας για πολεμικό ορμητήριο αλλά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη με τον Μ. Νετανιάχου, που τον διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Ελλάδας στο Ισραήλ, η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή έχει πάρει εξ’ ολοκλήρου ενεργά χαρακτηριστικά με το ελληνικό αστικό κράτος να τάσσεται υπέρ των συμφερόντων των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στο πλευρό των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που τόσες μέρες, αλλά και τόσα χρόνια, ρημάζουν τον παλαιστινιακό λαό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη από τις 10/10 η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» εντάχθηκε στη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ που επιχειρεί στο θαλάσσιο πεδίο, στα πλαίσια ενίσχυσης της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, ενώ στη Σούδα έχουν σταθμεύσει δεκάδες αμερικανικά αεροπλανοφόρα προς ενίσχυση του αμερικάνικου και ισραηλινού στρατού. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήδη από την Κυριακή 22/10, μετακινούνται στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα Αμερικανοί επιτελείς από το στρατηγείο των δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν έδρα την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Γερμανία, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση δυνάμεων στο μέτωπο του πολέμου. Συγκεκριμένα αναμένεται οι Αμερικανοί να μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ που θα αποτελέσουν πολεμοφόδια έναντι του παλαιστινιακού λαού.

Η όλο και πιο ενεργή εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη σφαγή της Παλαιστίνης και μάλιστα όταν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και τη γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση , σηματοδοτεί από τη μία τα διαπιστευτήρια της ελληνικής αστικής τάξης στους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες των λαών και από την άλλη την προσπάθεια ενεργούς συμμετοχής και αναβάθμιση του ρόλου της στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, κάτι που φυσικά αντιβαίνει με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στους λαούς της Αφρικής που σηκώνουν το κεφάλι απέναντι στον Γαλλικό ιμπεριαλισμό, στον λαό της Υεμένης που υποφέρει και λιμοκτονεί, στους λαούς των Βαλκανίων που βρίσκονται ανάμεσα στη Σκύλλα του ιμπεριαλισμού και τη Χάρυβδη των εθνικισμών, καθώς και στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας που σφαγιάζονται για έναν πόλεμο που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είχαν προετοιμάσει και πυροδοτήσει ανεπίσημα ήδη από το 2014 δια των νεοναζί αντιπροσώπων τους, είναι επιβεβλημένη.

Οφείλουμε να επανεκκινήσουμε την αντιιμπεριαλιστική και αντιμιλιταριστική πάλη. Να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των πολεμικών συμφωνιών με Γαλλία, ΗΠΑ και Ισραήλ, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και να αναδείξουμε πως οι στόχοι αυτοί δεν είναι στόχοι “ιδεαλιστικοί” και στενά “πολιτικοί” αλλά στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά, ταξικά μας συμφέροντα.

Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας, καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, και στους λαούς όλου του κόσμου, που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία.

Το ελληνικό κράτος έχει τις δικές του ευθύνες για τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας και μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση