ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΜΜΕ – ΦΑΣΙΣΤΩΝ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ [Τετάρτη 1/11 ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου στις 18:00]

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η αστική τάξη επιτίθεται διαρκώς στην εργατική τάξη και τον λαό. Η εγκληματική κρατική διαχείριση των φυσικών φαινομένων που προκάλεσε δεκάδες θανάτους, ανυπολόγιστη καταστροφή του φυσικού τόπου, των σπιτιών και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, οι μαζικές απώλειες ζώων εξαιτίας της ανεπάρκειας πρόληψης και αντιμετώπισης του κρατικού μηχανισμού, όπως έγινε στα πύρινα μέτωπα του καλοκαιριού και στις πλημμύρες στη Θεσσαλία, η ακραία υποβάθμιση των μισθών και των όρων εργασίας μας σε συνδυασμό με την ακρίβεια/ αύξηση του κόστους ζωής, τις ιδιωτικοποιήσεις σε Υγεία – Παιδεία – Υποδομές δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, αλλά και η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας μέσω των πλειστηριασμών συνθέτουν το πλαίσιο της βίαιης φτωχοποίησης όλο και μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας.

Διανύουμε μία περίοδο που προωθείται η ποινικοποίηση της απεργίας, της συμμετοχής στα σωματεία, του δικαιώματος στις διαδηλώσεις, την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση της καταστολής αυξάνεται συνδυαστικά με την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, αλλά και την εργαλειακή αναβάθμιση του τρομονόμου. Πρόκειται για μία θεσμική προπαρασκευή του δικονομικού οπλοστασίου, η οποία αφορά ξεκάθαρα τον “εχθρό λαό” και τις επικείμενες κοινωνικές αντιστάσεις στην αντιδραστική καπιταλιστική πολιτική. Αυτό ακριβώς εκφράστηκε με την απαγόρευση διαδηλώσεων την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο, επιστρατεύοντας την πλήρως ανιστόρητη θεωρία των 2 άκρων.

Ταυτόχρονα, η φασιστική απειλή καταλαμβάνει όλο και περισσότερο έδαφος, τόσο στη Βουλή, όσο και μέσα στην ίδια την κοινωνία ως “χρυσή” εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος. Οι φασίστες επιδιώκουν να συσπειρωθούν και να συγκροτηθούν, καλώντας πανευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο στις 1 Νοέμβρη 2023.

Δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε τις επιθέσεις σε μετανάστες από τα φασιστοειδή του Έβρου, την πρόσφατη δολοφονία στις 12 Αυγούστου 2023 του Πακιστανού εργάτη Σιράζ Σαφτάρ, τις σκοταδιστικές συγκεντρώσεις ανυπόστατου περιεχομένου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα ρατσιστικά πογκρόμ στη Λεμεσό στους χώρους εργασίας και στα σπίτια μεταναστών. Δεν θα ξεχάσουμε ούτε το κοινοβουλευτικό έργο της προηγούμενης δεκαετίας του ΛΑΟΣ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής, που προωθούσαν τα συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου, ούτε την δουλειά που είχαν αναλάβει στον δρόμο για λογαριασμό τους: Τα απεργοσπαστικά σωματεία που έστησαν, τα «συσσίτια» μόνο για Έλληνες, τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τον Petrit Zifle, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών μικροπωλητών, τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, τις επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, σε αναρχικούς και κομμουνιστές, σε συνδικαλιστές εργάτες και μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, αλλά και τον ρόλο μπράβου που είχαν σε πολλές εργατικές απεργίες και κινητοποιήσεις.

Πρακτικές που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την κυρίαρχη αντιλαϊκή – αντιμεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, που εξυπηρετεί τις επιταγές της ΕΕ και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Γεγονός που γίνεται ολοφάνερο με την υλική αντιμεταναστευτική πολιτική με τα χαρακτηριστικά παραδείγματα του φράχτη της FRONTEX στον Έβρο, τα χρηματοδοτούμενα απ’ το ΝΑΤΟ ερευνητικά προγράμματα για όπλα ελέγχου και καταστολής κινημάτων και μεταναστών και την μετατροπή του ελλαδικού χώρου σε ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο. Η συστράτευση της Ελλάδας με τον ευρωατλαντικό αντιδραστικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ των Ισραήλ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ φαίνεται ξανά και ξανά, όπως και με την ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του σιωνιστικού κατοχικού κράτους του Ισραήλ και στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, που συντελείται από το σιωνιστικό κράτος εδώ και 75 χρόνια. Φάνηκε και με την επίσκεψη του Μητσοτάκη στον Νετανιάχου στις 23/10/23 για δηλώσεις υποστήριξης της συντελούμενης γενοκτονίας, φάνηκε με την άρνηση ψήφισης του ψηφίσματος του ΟΗΕ “ανθρωπιστική εκεχειρία” στη Γάζα, στο οποίο η Ελλάδα απείχε. Φάνηκε με τις αποστολές πολεμικού υλικού, αλλά και από την αποστολή της φρεγάτας “Ψαρά”. Φάνηκε με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις του ελληνικού – ισραηλινού στρατού. Φάνηκε την μετατροπή του αεροδρομίου της Ελευσίνας σε ορμητήριο των ΗΠΑ, με στόχο την αποστολή πολεμικών εξοπλισμών στο Ισραήλ.

Όμως, η εργατική τάξη και ο λαός ξέρουν καλά ποιο είναι το συμφέρον της τάξης τους και ποιο είναι το δίκιο των λαών του κόσμου. Αυτό έδειξαν οι μαζικές δυναμικές διαδηλώσεις εναντίωσης στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης, οι αντιΝΑΤΟϊκές – αντιμπεριαλιστικές πορείες σε Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α, η μαζική πορεία στην Ελευσίνα ενάντια στη μετατροπή του 112ΠΜ Ελευσίνας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ της Παλαιστίνης και της ηρωικής της Αντίστασης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ευρύτερου κοινωνικού αναβρασμού, οι διαδηλώσεις αντιφασιστικού περιεχομένου την Τετάρτη 1η Νοέμβρη θα βρουν πολλαπλά νοήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και καταδίκης της πολεμικής εμπλοκής του ελληνικού κράτους στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

Εξάλλου, διαχρονικά, η υλική αντίσταση στην απειλή του φασισμού ήταν η πολύμορφη αντιφασιστική πάλη αναρχικών και κομμουνιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που μαζί με τμήματα της νεολαίας, της εργατικής τάξης και του λαού απάντησαν για τις δολοφονίες του Π. Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, του Σαμπάνη, του Φραγκούλη. Απαραίτητες ήταν και είναι ακόμα οι μικρές και μεγάλες μάχες σε δρόμους, γειτονιές, σωματεία, σχολές που κατάφεραν να στήσουν αναχώματα στην επέκταση και την παγίωση του φασιστικού εσμού δημιουργώντας τις συνθήκες για την πολιτική και κοινωνική του απομόνωση.

Όπως παλιά έτσι και τώρα: Οι οργανωμένες αντιφασιστικές δυνάμεις θα τους τσακίσουν ως αυτό που είναι: Ως μπροστινούς του κεφαλαίου, ως τσιράκια των αφεντικών, ως δούλους και ως ρουφιάνους, όχι μόνο του συστήματος, αλλά και των μπάτσων και των δικαστών μπροστά στους οποίους έκλαιγαν και κατέδιδαν ο ένας τον άλλον, όταν το ίδιο το σύστημα που τους έθρεψε, έχοντας πρώτα καταφέρει να σταθεροποιήσει την εξουσία του, τους “μάζεψε” προσωρινά. Με το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, ο φασισμός βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερο και πιο πρόσφορο έδαφος σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η απάντηση μας πρέπει να είναι ηχηρή. Οι οργανωμένες αντιφασιστικές δυνάμεις, ως σάρκα από τη σάρκα του λαού, οφείλουν να οργανωθούν με συνέπεια και μαχητικότητα απέναντι στον φασισμό, να αντιπαρατεθούν αποτελεσματικά και να ανακόψουν την όποια προσπάθεια ανασύστασης ακροδεξιών ομάδων κρούσης. Να προτάξουν την ταξική οργάνωση και την μαχητική αντιφασιστική/ αντικαπιταλιστική συγκρότηση, ως το μέσο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας για την οποία παλεύουν, των συμφερόντων της πολυεθνικής εργατικής τάξης και του λαού.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση