Για τη μαζική -δυναμική πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη [7/5, Αθήνα]

Η καταστολή δεν μπορεί να ανακόψει το κύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στον μαχόμενο παλαιστινιακό λαό

Δυναμική πορεία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/5 ως άμεση απάντηση στην κλιμάκωση του πολέμου από μεριάς Ισραήλ, κατορθώνοντας να δείξει πως και στην Ελλάδα υπάρχουν τα αναγκαία αντανακλαστικά απέναντι στην συντελούμενη γενοκτονία. Η πορεία έγινε στο φόντο των εντατικών βομβαρδισμών που έγιναν τα ξημερώματα της 7ης Μάη από τον ισραηλινό στρατό, στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Σύνταγμα, όπου οι διαδηλωτές διεκδίκησαν δυναμικά το κλείσιμο του δρόμου κι ενώ αρχικά δέχτηκαν μια μικρής εμβέλειας επίθεση με χημικά, στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις οπισθοχώρησαν μπροστά στη μαζικότητα και στην αποφασιστικότητα της συγκέντρωσης. Περίπου 1000 διαδηλωτές, με μεγάλη παρουσία Παλαιστινίων, οι οποίοι έδιναν τον παλμό στην διαδήλωση, αφού έμειναν για αρκετή ώρα μπροστά από τη Βουλή, στη συνέχεια κινήθηκαν προς την πρεσβεία της Αιγύπτου, σε μια κίνηση έντονου συμβολισμού για τον Παλαιστινιακό λαό, καθώς η Αίγυπτος μαζί με το Κατάρ είναι οι δύο χώρες της Μέσης Ανατολής, που λειτουργούν ως διαμεσολαβητές στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και παλαιστινιακών οργανώσεων. Το ίδιο έγινε και λίγες μέρες νωρίτερα όταν η Χαμάς αποδέχτηκε τους όρους για εκεχειρία στη Γάζα, όμως το Ισραήλ αθετώντας τους όρους αυτούς προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Ράφα.

Σε εκείνο το σημείο, διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στην πρεσβεία υψώνοντας παλαιστινιακές σημαίες κι εκεί έγινε η δεύτερη επίθεση της αστυνομίας. Ο κόσμος αντιστάθηκε, ανασυγκροτήθηκε κι έκανε σαφές πως θα διεκδικηθεί ο δρόμος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Η συγκέντρωση έμεινε στο σημείο ανάμεσα στη Βουλή και στην πρεσβεία της Αιγύπτου, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, για αρκετά λεπτά, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία μέχρι την περιοχή γύρω από την Ομόνοια. Εκεί ολοκληρώθηκε η διαδήλωση και αργότερα σπάστηκε η βιτρίνα ενός ξενοδοχείου που διέμεναν ισραηλινοί τουρίστες, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία επιτέθηκε για τρίτη φορά, σε μια επίθεση που έγινε στα τυφλά και μάλιστα έκανε 2 προσαγωγές που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις με 5 κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σήμερα Τετάρτη 8/5 είχε καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους 2 συλληφθέντες και έγιναν 22(!) προσαγωγές αλληλέγγυου κόσμου. Γίνεται συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ αυτήν την ώρα.

Οι προσαγωγές, οι συλλήψεις και οι επιθέσεις της αστυνομίας δεν μπορούν να ανακόψουν το κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που απλώνεται παντού. Από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με καταλήψεις σχολών, μέχρι κι εδώ στην Αθήνα που μετά τη χθεσινή πορεία έγινε σαφές πως οι πορείες και οι συγκεντρώσεις, αλλά και οι πολύμορφες δράσεις σε αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό θα ενταθούν ακόμα παραπάνω. Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού στην φετινή πορεία για τη Νάκμπα, την Τετάρτη 15 Μάη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε κάθε άλλη πόλη, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με παλαιστινιακές σημαίες.

ALL EYES ON RAFAH -FREE PALESTINE 🇵🇸

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΚΜΠΑ 15 ΜΑΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

📸 δικές μας+ από Marios Lolos + από Κώστας Τζούμας