ΝΕΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑ Δ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Ενάντια σε αυτήν την μεθόδευση, η οποία έχει ως στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης εντός των σχολών, αλλά και την ευθεία επίθεση στα συνδικαλιστικά όργανα (τα σωματεία, τους συλλόγους εργαζομένων και τους Φοιτητικούς Συλλόγους), οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, και ελευθεριακά – αυτόνομα φοιτητκά σχήματα, όπως και σχήματα της Attack – στα ΑΕΙ καλούν την Παρασκευή 28/06 στις 9:00 στην κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την πρώτη προσπάθεια απόλυσης του εργαζόμενου συμβασιούχου και συνδικαλιστή διοικητικού του ΕΚΠΑ Δ.Α, η οποία έγινε μέσα σε ένα πλαίσιο αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, μέσα σε μια συνθήκη που από την Κρήτη, μέχρι την Κομοτηνή γίνονταν καταλήψεις διαρκείας και πορείες σε πάρα πολλές πόλεις και με τεράστια μαζικότητα ενάντια στο πλέον ψηφισμένο νόμο που ανοίγει τον δρόμο στα ιδιωτικά ΑΕΙ. Μέσα σε αυτήν την συνθήκη, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΚΠΑ είχε πάρει απόφαση στήριξης της κινητοποίησης ενάντια στην τηλεξεταστικη στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ, που είχε αποφασιστεί από τους ΦΣ του ΕΚΠΑ. Άλλωστε, η ίδια η πρακτική της τηλεξεταστικής εν μέσω καταλήψεων διαρκείας από τους ΦΣ, δρα ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις των φοιτητ(ρι)ών και είναι μια μέθοδος που κατά βάση έχει κατασταλτικό χαρακτήρα, καθώς σαν μέσο επιστρατεύεται σε περιπτώσεις καταλήψεων. Κι ενώ οι φοιτητ(ρι)ες μαζί με τους εργαζόμενους έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση τόσο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, όσο και ενάντια στην καταστολή μέσω της τηλεκπαίδευσης, κι ενώ αυτές οι θέσεις δεν αφορούν ορισμένα μεμονωμένα άτομα, αλλά συλλογικά σώματα, ο Δ.Α βρίσκεται σε καθεστώς εκδικητικής απόλυσης με εντολές της πρυτανείας.

Προφανώς, αυτή η απόλυση ήταν μια ακόμα συνδικαλιστική δίωξη, όπως αυτές που γίνονται και στους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά κι όχι μόνο, η οποία στοχεύει στην τρομοκράτηση και στον αφοπλισμό ολόκληρου του πανεκπαιδευτικού ταξικού κινήματος. Η απόλυση αυτή είναι ένα κομμάτι στο ευρύτερο παζλ καταστολής, μέσω πειθαρχικών (όπως αυτά στην Πάτρα), μέσω αγωγών σε φοιτητές (περίπτωση ΕΜΠ), μέσω συλλήψεων σε πανεπιστημιακούς χώρους (Νομική), μέσω ακύρωσης κάθε πολιτικού ή πολιτιστικού δρώμενου σε πανεπιστημιακούς χώρους (πχ επίθεση σε πολιτι(στι)κά φεστιβάλ, όπως ελευθεριακό, αναιρέσεις, αντιρατσιστικό κ.α). Έτσι, δημιουργείται ένα μωσαϊκό γεγονότων με κοινό παρονομαστή πως όποιος αντιστέκεται στην επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου, στις επιταγές ΣΕΒ, ΕΕ και ΟΟΣΑ, στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, στην γενικότερη υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των σχολείων και των πανεπιστημίων, αλλά και όποιος επιχειρεί να είναι οι σχολές ζωντανά πεδία ζύμωσης – συνάντησης – πολιτικοποίησης και δημιουργικότητας, κόντρα στα σχέδια αποστείρωσης, θα διώκεται ή ακόμα και θα απολύεται (αν είναι εργαζόμενος) ή θα διαγράφεται (αν είναι φοιτητής).

Αυτά τα σχέδια θα βρουν σύσσωμο το φοιτητικό κίνημα αλλά και τους εργαζόμενους στο ΕΚΠΑ, πλάι στον Δ.Α, ώστε και τώρα όπως έγινε και την 1η φορά να διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψη του Δ. Αντωνίου. Μετά από αυτήν την νίκη, η πρυτανεία ακολουθώντας ρητές εντολές από το Υπουργείο, μέσα στο καλοκαίρι, επιδιώκει την εκ νέου αναστολή της σύμβασης του.

Να σταθούμε στο πλευρό του απολυμένου συναδέλφου Δ.Α και να συμμετάσχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, στηρίζοντας έμπρακτα τον πολύ σημαντικό αγώνα για την επαναπρόσληψη του Δ.Α, που τώρα ξεκινάει.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο να απολύεται με εντολές του Υπουργείου Παιδείας ή της πρυτανείας του ΕΚΠΑ με το έτσι θέλω. Στο πρόσωπο του Δ.Αντωνίου διώκουν ολόκληρο το πανεκπαιδευτικό κίνημα και γι’ αυτό ολόκληρο το πανεκπαιδευτικό κίνημα θα βρουν ενώπιόν τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Α

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση