Ανταπόκριση από την εκδήλωση του Διαρκή Αγώνα με θέμα “ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ”

[Θεσσαλονίκη] Την Τετάρτη 10/7 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση με θέμα “ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ” στην πλατεία Μηνά Πατρικίου (πάρκο Κρήτης).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη του ΣΕΤΕΠΕ και του ΣΕΤΗΠ που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τους συλλογικούς αγώνες μέσα από τα σωματεία τους, καθώς και τα τωρινά προβλήματα του κλάδου τους. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από φοιτητές -τριες, εργαζόμενους -ες, κατοίκους της ευρύτερης γειτονιάς και της περιοχής της Μαρτίου.

Σε μια περίοδο όπου η εργατική τάξη και ο λαός βιώνει μια πολύμορφη επίθεση απο το κεφάλαιο, ενώ παράλληλα, το λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε υποχώρηση, οι χαμηλής έντασης οργανωμένες προσπάθειες για σύνδεση με τις καταπιεσμένες και τους εκμεταλλευόμενους, ή όπως το λέμε, η “δουλειά μυρμηγκιου”, είναι αναγκαίο κομμάτι της ταξικής πάλης. Ένα κομμάτι που απαιτεί να αφουγκραστούμε τα προβλήματα της εργατικής τάξης και του λαού και εν τέλει να το πώς αυτά μετατρέπονται σε οργή, συνειδητή αντίσταση και οργάνωση. Για να οργανώσουμε, λοιπόν, τη λαϊκή αυτοάμυνα και την αντεπίθεση της τάξης μας απέναντι στους καπιταλιστές και τα τσιράκια τους, πρέπει πρώτα να έρθουμε σε επαφή και να παρέμβουμε στις πλατιές λαϊκές μαζες. Μια αργή και δύσκολη διαδικασία, από την οποία όμως μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, να ζυμωθούμε μεταξύ μας και και να βρούμε νέους δρόμους πάλης.

Μια τέτοια προσπάθεια αποτέλεσε όλος ο προηγούμενος καιρός με τις παρεμβάσεις στην λαϊκή αγορά της γειτονιάς και ευρύτερα στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με κουβέντες με άτομα της τάξης μας και με μοιράσματα σε Super-Market. Και αυτή η προσπάθεια τελικά έδωσε καρπούς καθώς στην εκδήλωση/συζήτηση, παρευρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής και μοιράστηκαν τα προβλήματα τους και το πώς βιώνουν την ταξική βια της ακριβείας. Τόσο οι τοποθετήσεις, όσο και η συζήτηση μετά, κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: Χωρίς οργάνωση και συλλογικούς αγώνες η ακρίβεια θα μας τσακίσει. Χαρακτηριστικά, όπως λακωνικά είπε μια συμμετέχουσα: «Δεν σκύβουμε το κεφάλι σε κανέναν».

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΣ ΜΑΣ.

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση